Jump to content

kazna zatvora


osekovo

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molio bih da mi netko ukoliko je moguće odgovori,dobio sam 6 mjeseci zatvora po pravomočnoj presudi, uzdržavam troje djece, žena otplačuje kredit za stan, da li je moguče tu kaznu zatvora zamjeniti, radom za opće dobro, jer ako ja odem žena neće moći uzdržavati obitelj i plačati rate za stan, izgubit čemo stan i postati socijalni slučajevi. Radi se o KD-u zlouporabe položaja i ovlaštenja, ima li tko savjet što mogu učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U načelu da, ali u praksi se ne primjenjuje to prečesto za kazne od 6 mjeseci zatvora

 

Članak 54.

(1) Kad sud odmjeri i izrekne kaznu zatvora u trajanju do šest mjeseci, može istodobno

odlučiti da se ta kazna s pristankom osuđenika zamjenjuje radom za opće dobro na slobodi.

(2) Odluku o zamjeni kazne zatvora radom za opće dobro na slobodi sud temelji na ocjeni da s obzirom na sve okolnosti odlučne za izbor vrste i mjere kazne za ostvarenje svrhe

kažnjavanja nije potrebno izvršenje kazne zatvora, ali da za ostvarenje opće svrhe kaznenopravnih sankcija nije dovoljno primijeniti mjere upozorenja.

(3) Rad za opće dobro na slobodi određuje se u trajanju koje je u razmjeru sa izrečenom kaznom od najmanje deset do najviše šezdeset radnih dana. Rok za izvršenje rada za opće dobro ne može biti kraći od jednog mjeseca ni dulji od jedne godine.

(4) Odmjeravajući trajanje rada za opće dobro i roka za njegovo izvršenje sud mora voditi računa o izrečenoj kazni zatvora koju zamjenjuje i o mogućnostima počinitelja kaznenog djela s obzirom na njegove osobne prilike i zaposlenje.

(5) Kad osuđenik ne izvrši u cijelosti ili djelomično rad za opće dobro istekom određenog roka, sud donosi odluku o izvršenju kazne zatvora u trajanju razmjerno neizvršenom radu za opće dobro.

(6) Zamjena kazne zatvora u rad osuđenika za opće dobro na slobodi može se primijeniti i u slučaju zamjene novčane kazne u kaznu zatvora po članku 52. stavku 3. ovoga Zakona, kad ta kazna zatvora nije dulja od šest mjeseci.

(7) Raspoređivanje na rad za opće dobro (vrsta rada i mjesto) obavlja služba za izvršenje kaznenopravnih sankcija vodeći računa o sposobnostima i stručnosti osuđenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na pomoći i odgovorima, za odvjetnika nemam više novaca,pokušat ću sam nešto napisati i obratiti se sudu, istina je sve što sam napisao, dobio sam 6 mjeseci za nešto što nisam napravio, vratio sam po presudi suda 10 000 kuna, štete nema, sudski proces trajao je 9 godina, sud me na kraju osudio i vračam novac koji je ukrao lopov koji se na kraju ubio drogom, hvala svima na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija