Jump to content

dala vozilo na upravljanje


bananaman1986

Preporučene objave

Molim pomoć

Suprug kojemu je oduzeta vozačka dozvola presudom, ali ne i fizički vozio je auto registriran na moje ime, a ja sam bila suvozač.

Zaustavila nas je policija, uzela i meni i njemu vozačku dozvolu, prometnu i osobne. Meni odmah vraćaju dokumente,a supruga provjeravaju. Saznaju da zapravo nema pravo upravljanja vozilom i govore mu da sačeka jer će ga kazniti. Pozivaju ih na motorolu (oni ni nakon 10 minuta nisu uspjeli sastaviti prekršajni nalog) te dolaze do auta i govore suprugu da će mu kaznu poslati poštom i vraćaju mu vozačku dozvolu.

Nakon par dana kazna dolazi samo meni jer sam mu dala vozilo na upravljanje, po čl. 229. st. 2. ZoSPnC, kažnjivo po istom čl. st. 6. i kazna od 1000,00kn te troškovi od 100,00 kuna.

 

kao prvo, zar oni njemu nisu trebali na licu mjesta oduzeti vozačku dozvolu i kako je moguće ako isto nisu napravili da meni pošalju kaznu? Nije sporno da sam i ja počinila prekršaj, ali kako postoji moj prekršaj, a njegov ne..na temelju kojega bi prvi trebao opstajati. Meni to nema smisla.

 

Ima li nade da se žalim na način da kažem da nisam znala da mu je vozačka oduzeta jer je istu imao kod sebe a ima ju i sada? Za vrijeme zaustavljanja mene nisu nista ni pitali nego su ga pozvali da razgovara s njima kod policijskog auta a ja sam za to vrijeme bila u našem autu i čekala?

Znam da mi je suprug i da to čudno zvuči, ali on je imao vozačku dozvolu.

 

Druga stvar je i što nikad dosad nisam (osobno) imala nikakav prekršaj, te su mi primanja na porodiljnom 1663 kune i imam drugo dijete na putu a suprug prima minimalac.

 

Pitate se zašto je on uopće i vozio? Kako sam u 6. mjesecu trudnoće imam problem sa cirkulacijom i nakon što sam već bila vozila nekih sat vremena uhvatio me grč u desnoj nozi na gasu i nisam mopgla voziti a kako smo bili blizu odredišta zamjenili smo se tih zadnjih (presudnih) 10-ak km.da li da i to navedem u žalbi ili bolje ne?

 

Molim Vas dajte mi neki savjet, ne znam što bih a novaca za tu kaznu nemam. A čula sam od kolegice da mi se ne isplati žaliti na visinu kazne i primanja jer da će mi to odbiti

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina da se za vaš prekršaj ne isplati žaliti.

 

Kazna je u rasponu od 1.000 do 3.000 kuna, te ukoliko sastavite dobar prigovor i dostavite dokaze o jednom malom djetetu, drugom na putu i iznosu primanja, sud ima ovlast vas kazniti sa samo 333 kune.

 

Vaš suprug je napravio puno ozbiljniju stvar. Ako do sada nije kažnjavan slijedi mu kazna zatvora od par mjeseci uvjetno na 1 godinu, a ako opet ponovi istu radnju zatvor mu je sasvim izgledan.

 

Vaše zdravstveno stanje i materijalne prilike ne mogu biti opravdanje za takvo protupravno ponašanje. Nadam se da će te ovo ozbiljno shvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na koji način je vozačka dozvola oduzeta ako se nalazi kod vlasnika a nije pohranjena u policiji.

ako je imao zabranu upravljanja

trebao je biti pozvan u policiju da donese vozačku dozvolu te da u dozvolu upišu zabranu upravljanja od -do.

 

pošto u vozačkoj dozvoli nije upisana zabrana upravljanja vozilom a i vozačka dozvola je u posjedu vlasnika niste morali znati za zabranu upravljanja.

 

zbog zdravstvenih razloga dozvolili ste mužu da nsatavi upravljati Vašim motornim vozilom (zar vozilo nije bračna stečevina)apri tome je posjedovao urednu vozačku dozvolu i u kojoj nije bila upisana zabrana .

 

mislim da imate osnova za žalbu.

uz zastupanje odvjetnika.

ali pri tome se izlažete mogučnosti povečanih troškova(sudskog postupka,odvjetnika itd.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

na koji način je vozačka dozvola oduzeta ako se nalazi kod vlasnika a nije pohranjena u policiji.

ako je imao zabranu upravljanja

trebao je biti pozvan u policiju da donese vozačku dozvolu te da u dozvolu upišu zabranu upravljanja od -do.

Prekršajni zakon ne propisuje oduzimanje vozačke dozvole za vrijeme izrečene zaštitne mjere niti propisuje upisivanje u vozačku dozvolu.

 

Sud izriče trajanje zaštitne mjere, a datume određuje policija ovisno o datumu primitka obavjesti o izrečenoj zaštitnoj mjeri.

 

Vozačka dozvola se fizički oduzima samo prilikom izricanja mjere opreza i to do 8 dana, iznimno do završetka prekršajnog postupka ili do opoziva mjere opreza od strane suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatila jedino mi se ispalti žaliti na nemogućnost plaćanja kazne i to uz dostavu rodnog lista curice, kopije trudničke knjižice i potvrde od porezne uprave o primanjima?

 

A činjenica da nisam bila u stanju voziti, da je bilo 9 sati navečer, da je padala kiša, da smo bili sa malim djetetom u autu na vrh brda van svake civilizacije neće ništa pomoći?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako ste mi sve objasnili još samo da pitam nešto.

Postoji li mogućnost da nakon što ja dođem na sud zbog prigovora i objasnim situaciju da naknadno dođe kakav obvezni prekršajni nalog i mužu? Oni se očito nisu snašli niti su znali kako njega da kazne...a poslije mi nije jasno zasto ga nisu kaznili.

Znam da je između 2 zla ovo što su mene kaznili zapravo manje zlo, ali ne bih htjela da sad i njemu dođe nekakva kazna i sl. zbog mog prigovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ne bi niti trebali biti kažnjeni.

 

Vlasnik odgovara ako je dao na upravljanje pijanoj, drogiranoj osobi, te osobi bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije.

 

Pisma koja policija šalje vašem suprugu su ipak njegova pisma, niste ga morali čitati, niste morali biti upoznati, te neka vam netko napiše prigovor u ovom tonu.

 

Svejedno priložite one dokumente.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija