Jump to content

premještaj u tijeku porodiljskog


nada75

Preporučene objave

nada75 je napisao:

Osjećam se zakinuto jer u gradu poslodavac ima 20 filijala, a premještaj sam dobila ja i osoba koja je preuzela moje radno mjesto u bivšoj filijali...osim toga, novo radno mjesto jedino ide u dvokratni rad, svi ostalima vrijeme nepromijenjeno,baš pravedno, zar ne?

 

prema čl.68 Zakona o radu koji govori o zaštiti trudnica i žene koja doji dijete, vašeg poslodavca na vaš zahtjev, ništa ne sprječeva da vam ponudi novi ugovor sa izmjanjenim uvijetima za obavljanje drugih odgovarajučih poslova prema st.1 ili st.2 ukoliko bi obavaljanjem poslova na takovom radnom mjestu iz st.1 ugrozilo vaše zdravlje ili zdravlje djeteta poslodavac vam je dužan ponuditi sporazum kojim će se odrediti ono obavljanje poslova koje neće ugrozit ni vas ni vašu bebu a čiji če uglavci određeno vrijeme zamjeniti ugovorene. Za ponuđene poslove i njihovu ocjenu zadužen ja samo ovlašteni liječnik. ukoliko poslodavac nebi imao odgovarajuće poslove za vaš slučaj vi imate pravo plaćenog dopusta po posebnom propisu.

Dakle kad dođe vrijeme vi možete i trebate postupiti prema gore navedenom.

I ne se sekirati. uvijek postoji rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija