Jump to content

Otvaranje servisa za čišćenje


Matija357

Preporučene objave

Trebao bih pomoć,naime zainteresiran sam za otvaranje vlastitog obrta (servis za čišćenje, znači zaposlio bih u početku par žena koje bi radile za mene i za koje bih ugovarao poslove čišćenja po recimo ugostiteljskim objektima,i ostalim npr. poštama,trgovinama...a zanima me sljedeće...koji je način za otvaranje takvog obrta,dali je to slobodni obrt pošto imaju tri vrste slobodni,vezani i povlašteni...pošto sam student dali imam nekih povlastica itd!

 

Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelatnost iz skupine 81.2 (djelatnosti čišćenja) spadaju u slobodne obrte što znači da Vam za njihovo obavljanje ne treba ispit o stručnoj osposobljenosti,majstorski ispit,srednja stručna sprema ili odgovarajuće više ili visoko obrazovanje.

 

Olakšice pri otvaranju obrta imaju jedino invalidi i branitelji te osobe koje otvaraju obrt na područjima posebne državne skrbi.

 

Možete prijaviti sljedeće djelatnosti po nacionalnoj klasifikaciji (NKD 2007):

 

81.21.-osnovno čišćenje zgrada

81.22.-ostale djelatnosti čišćenja zgrada i objekata

81.29.-ostale djelatnosti čišćenja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Prijava za upis u obrtni registar

2. Registarski list RL 1 - podaci o obrtu

3. Registarski list RL 2 - podaci o izdvojenom pogonu (ako ima izdvojenih pogona)

4. Registarski list RL 3 - podaci o djelatnostima

5. Tiskanica 1 - podaci o vlasniku obrta

 

koji od ovih papira će mi trebat i dali je dovoljno skinut primjerke sa interneta i printat ili s moraju kupit orginali!

 

I pošto bi zarada na početku mjesečno bila dosta mala dali bi morao plaćat pdv. i dali se ja kao student moram prijavit na hzzo ako imam preko faksa riješeno zdravstveno!

 

Sljedeće me zanima kako kad dobijem obrtnicu moram napravit pečat itd i kad sve to završi prijavim rad a kako prijavit osobu koja će raditi u tom obrtu,znam da nju moram prijavit na hzzo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi navedeni obrasci potrebni su Vam za prijavu obrta.Možete ih skinuti s interneta,ispuniti i odnijeti u Ured državne uprave.

 

Nakon što dobijete Rješenje o upisu u obrtni registar, prijavljujete se najprije u HZMO a zatim u HZZO.

 

Također po dobijanju navedenog rješenja upisujete se u registar poreznih obveznika (obrazac RPO)u nadležnoj ispostavi porezne uprave.

 

Ne morate se upisati i u sustav obveznika pdv-a.

 

Kada želite zaposliti radnika najprije s njim sklopite ugovor o radu a zatim popunite obrasce M-1P i Tiskanicu 2,te s obrascima,ugovorom o radu i radnom knjižicom najprije prijavljujete radnika na hzmo a zatim na hzzo (ali tek nakon prijave obrta u hzmo/hzzo).

 

Uvjerenje o radnoj sposobnosti za obavljanje navedenih djelatnosti Vam nije potrebno (osim ako nećete prati prozore zgrada s montažnih dizalica ili sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija