Jump to content

Zabrana tržišne utakmice


Sung

Preporučene objave

Pozdrav,

 

s obzirom da uskoro napuštam svoje radno mjesto i krećem u osnivanje svoje tvrtke zanimalo bi me da li se sljedeći članak Zakona o radu (čl.94 st.6) može izbjeći sa strane poslodavca.

 

(6) Ugovor iz stavka 1. ovoga članka je ništetan ako ga sklopi maloljetni radnik ili radnik koji u vrijeme sklapanja toga ugovora prima plaću manju od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj.

 

Iako moje buduće poslovanje ne bi trebalo smetati mom sadašnjem poslodavcu biti će dodirnih točaka (polje kojim se bavim je preširoko).

 

Za vrijeme trajanja radnog odnosa nisam nijednom primio prosječnu Hrvatsku plaću, stoga me zanima da li poslodavac na neki drugi način može aktivirati zabranu tržišne utakmice, s time da moj poslodavac traži od mene da i ubuduće surađujemo što bi u tom slučaju svakako na neki način se dotaklo i te zabrane.

 

Napominjem da još nisam ništa slično potpisao, ali mi je u interesu i u budućnosti surađivati s mojim trenutnim poslodavcem, samo u malo drugačijem obliku.

Također nije bilo nikakvog dodatnog educiranja tijekom radnog odnosa, znači u trenutku zapošljavanja imao sam svo znanje potrebno za obavljanje tog posla.

 

Evo malo podugačko i preširoko ali nadam se da je i dovoljno jasno :)

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo epilog ove priče je Odluka od strane poslodavca o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu gdje isti traži od radnika da potpiše izjavu gdje stoji da radnik neće koristiti bazu kupaca kao i da neće surađivati sa kupcima bez prethodnog znanja poslodavca.

 

S obzirom da kupci ne surađuju samo s tom tvrtkom, već je tvrtka samo jedan mali kotačić u svemu tome, mene na ovaj način poslodavac ograničava da ja tim istim kupcima prodam npr. salatu a da ga prethodno o tome ne obavjestim.

 

Ništa još nisam potpisao, ali ovako nedefinirana izjava ako stoji na sudu mene ograničava na apsolutno svaki mogući način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bitno je što piše u vašem ugovoru. Dakle ako je ugovorom rečena zabrana utakmice sa poslodavcem ili se ugovor poziva na Zakon o radu ičl.94. onda za takvu odredbu u govoru vrijedi i čk.95 istog zakona. No međutim ako je interes vas i vašeg poslodavca da u budućnosti surađujete lako ćete naći zajednički jezik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija