franjofranic objavljeno: 11. svibanj 2010. objavljeno: 11. svibanj 2010. Zivim u inozemstvu, a imam stan u Zagrebu u kojem boravim svega par dana u godini. Neki dan mi uleti inkasator HRT-a i kaze mi da moram platit RTV-pristojbu za 3 mjeseca(ukupno 240 kn) svake godine. a ja nisam ni 2 tjedna godisnje u tom stanu, a televizija nije prijavljena... jel ja sad moram platit taj iznos? da li ima reguliran nacin placanja RTV-pristojbe za ljude koji zive u inozemstvu? jer nema mi smisla placati 3 mjeseca a toliko nisam u zg Citiraj
bovu odgovoreno: 12. svibanj 2010. odgovoreno: 12. svibanj 2010. ako u stanu posjeduješ radio ili tv prijemnik imaš obvezu plaćati RTV pristojbu . kako ti je mogao uletiti inkasator bez sudskog naloga . zašto puštaš svakoga u stan. ni policija nemože ući u stan bez sudskog naloga (osim u iznimnim situacijama). tvrdi da si tv posudio od prijatelja ili rođaka (koji plaćaju pristojbu).oni moraju potvrditi tvoju priču. ništa nemoj potpisati inkasatoru. ako potpišeš prijavu (koju sastavlja inkasator)stizat će ti račun za pristojbu za svaki mjesec. Citiraj
franjofranic odgovoreno: 12. svibanj 2010. Autor odgovoreno: 12. svibanj 2010. A ja glupan potpisa, a nisam ni procitao sta... i htio je odmah da mu platim gotovinom, sta ja nisam napravio, jel "nisam" imao novaca... sad mi svaki dan zvoni da bi to naplatio, a ja se pravim glup i ne otvaram vrata... jel to ima smisla tako ili cu u konacnici morat platit? kako da se izvucem iz toga? Citiraj
Meter Jadranka odgovoreno: 26. listopad 2023. odgovoreno: 26. listopad 2023. Živim u Muenchenu stan imam u Makarskoj koji koristi 2 do 3 mjeseca godišnje. Placam za cjelu godinu kako bi mogla plaćat samo 3 Mjeseca. L.P. Citiraj
ruzica Schmittner odgovoreno: 22. kolovoz 2024. odgovoreno: 22. kolovoz 2024. Zivim u Njemackoj dolazim možda samo na 2 mjeseca na godinu i svih ovih godina placala sam 3×80 kuna asd 2024 dode svaki mjesec racun 10 eura dali je to nešto novo u ovoj godini za građane koji zive u inozemstvu. Citiraj
Bitanga i princeza odgovoreno: 27. studeni 2024. odgovoreno: 27. studeni 2024. Dana 22. 08. 2024. u 7:25, ruzica Schmittner je napisao: Zivim u Njemackoj dolazim možda samo na 2 mjeseca na godinu i svih ovih godina placala sam 3×80 kuna asd 2024 dode svaki mjesec racun 10 eura dali je to nešto novo u ovoj godini za građane koji zive u inozemstvu. Nije to samo za građane koji žive u inozemstvu već za sve iz razloga što izdavanje računa ne poznaje pojam sezonalnosti. Tako da više nema plaćanja neke obaveze samo u određeno doba godine, usluga se plaća cijele godine Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.