Jump to content

Ovlaštena osoba udruge


desinet

Preporučene objave

Molio bih pomoć kod slijedeće situacije, u jednoj udruzi sasm ovlaštena osoba a podnio sam ostavku na dužnost i skupština udruge je izglasala novo rukovodstvo. Oni to još nisu proveli u registru udruga a od mene traže da im predam žig i svu dokumenatciju kako nisam siguran u njihove namjere a da se ne dovedem u nezgodnu sitzuaciju da li sam obvezan predati sve dokumente i žig novom rukovodstvu iako on još nije provededen u registru ili što. Molim vas što hitniji odgovor ako je moguće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Da ne otvaram novu temu, imam srodno pitanje.

 

Nedavno smo osnovali udrugu, a na osniačkoj skupštini izabrano je privremeno vodstvo udruge. To je vodstvo donijelo odluku o sazivanju izborne skupštine nakon registracije udruge. Na izbornom zasjedanju skupštine staro je vodstvo razriješeno dužnosti i izabrano je novo vodstvo, te je Uredu državne uprave podnešen zahtjev za upis promjena u registar.

 

Budući da članak 19. Zakona o udrugama zabranjuje postupanje po promjenama sve do upisa promjena u registar, zanima me tko u pravnom smislu predstavlja tijela udruge, uključno i ovlaštenu osobu, u razdoblju od izborne skupštine do izdavanja rješenja o upisu izmjena u registar.

 

Naime, meni se ovo čini kao svojevrsni paradoks, budući da je staro vodstvo razriješeno dužnosti sukladno statutu, a zakon očigledno ne priznaje novoizabrano vodstvo do upisa u registar. Da li odluke sa izbornog zasjedanja najvišeg tijela udruge proizvode pravne učinke i u kojem smislu?

Tko na kraju zastupa udrugu u međuvremenu?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija