Jump to content

Interpolacija - parcelacija


nikicam2

Preporučene objave

Imam građevinsku parcelu od 685m^2 od čijeg jednog dijela namjeravam odvoji jedan dio širine 5m cijelom njenom dubinom u svrhu puta do parcele iza.

Moja parcela je jedina neizgrađena parcela u cijeloj ulici i sa svoje obje bočne strane ima izgrađene parcele. Ako sad ja između ubacim put odnosno novu česticu za put, da li će se i dalje vrijediti, odnosno na nju odnositi dolje navedeni članak prostornog plana ?

 

Članak 9.

U članku 23. dodaju se stavak 7., 8. i 9. koji glase:

"Odredbe o minimalnoj veličini građevne čestice iz stavke 1. ovog članka ne primjenjuju se pri interpolacijama u izgrađenim dijelovima naselja pod uvjetom da su ispunjeni uvjeti o najvećem dopuštenom koeficijentu izgrađenosti građevne čestice i najmanjim udaljenostima građevine od javne prometne površine i susjedne međe. Pod interpolacijom se u smislu ove Odluke smatra izgradnja građevine na neizgrađenoj građevnoj čestici uz koju su s obje bočne strane već izgrađene građevine, uz koje se ona mora uklopiti, kako visinskim, tako i tlocrtnim gabaritima.

Za interpolaciju uglovnih građevina u izgrađenim dijelovima naselja koeficijent izgrađenosti građevne čestice može biti i veći od navedenih u tablici iz stavke 1. ovog članka, ali ne veći od 0,60 za gradnju na samostojeći način, 0,70 za gradnju na poluugrađeni način, odnosno 0,80 za gradnju građevina u nizu."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da se radi o PPUG DR.

za nastalu česticu vrijedi navedeni članak, odnosno ona ne treba zadovoljiti najmanju propisanu površinu, ali treba koeficijente izgrađenosti i iskorištenosti, širinu, udaljenost od regulacijskog pravca, udaljenosti od međe, katnost i ostale uvjete iz PPUG-a.

ako imate nedoumica oko tumačenja, posavjetujte se u upravnom odjelu koji izdaje dozvole (s voditeljom ispostave, ne s referenticama!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala sad mi je donekle lakše :)

 

Naime ne bih si želio na postojećoj čestici odrezati granu na kojoj sjedim, kad si odvojim dio za novu česticu. Udaljenost od međa/puta je daleko viša nego dovoljna, kao i koeficijen izgrađenosti.

 

Najviše me mući jedna stavka, a ta da je propisana najmanja dubina čestice od 20m za prizemni i 25m za jednokatni objekt.

Dubina moje čestice je 19,8m.

 

Moje shvačanje je da se čl. 23. ("Odredbe o minimalnoj veličini građevne čestice iz stavke 1. ovog članka ne primjenjuju...")

također odnosi i na propisanu minimalnu širinu-dubinu i sa tim povezanu dozvoljenu katnost u (propisanu u tablici u čl. 23). Odnosno propisana katnost u odnosu na navedene dimenzije po tom članku više ne igra ulogu ?

 

Tj. moje shvaćanje je da se u tom slučaju primjenjuje dozvoljena maksimalna katnost propisana za stambene objekte opisan u čl. 41..

 

Jesam li u pravu ?

 

Ostale kuće su navedenoj ulici su jednokatne ili dvokatne na istim ili manjim dimenzijama čestica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija