Jump to content

Zanima me..


Femina

Preporučene objave

Da bi se primjenile odredbe Obiteljskog zakona na izvanbračnu zajednicu mora se udovoljiti pravnoj formulaciji izvanbračne zajednice. Tako se prema čl. 3. OZ traži da se radi o osobama različitog spola i da one nisu u bračnoj zajednici (s drugim osobama), da ne žive u drugoj izvanbračnoj zajednici, a najmanje takva zajednica mora trajati tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete.

 

S obzirom da ste spomenuli brakorazvodni postupak, znači da brak još traje, pa nema formalne osnove da osoba koja je u braku bude i u izvanbračnoj zajednici.

 

Drugi dio pitanja nije jasan, ali čini se da ste tu mislili na maloljetno ili punoljetno dijete. Sukladno čl. 213. st. 1. OZ postoji dužnost uzdržavanja roditelja ako je on nesposoban za rad (to će ovisit o stupnju invaliditeta), a nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz svoje imovine. Dužnost uzdržavanja roditelja nosi punoljetno dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija