Jump to content

kako zadržati posjed ??'?? usklađivanje katastra i gruntovnice


trozubac

Preporučene objave

poštovanje!baka je dugogodišnji posjednik upisan u katastar(posjed u obitelji preko 70 god.),dok u gruntovnom nema nikoga iz obitelji nego su sasvim druge osobe koje ni neznaju za tu zemlju di se nalazi niti imaju interesa. problem je u sljedećem:prije 2 god.umrla je grunt.suvlasnica (1/6) dijela ,za njom je pokrenut ostavinski postupak čime je naloženo katastru da uskladi podatke sa gruntovnim stanjem! pošto je moja baka dobila rješenje da se briše sa posjeda i da se upisuju novi posjednci, baka je podnijela žalbu na to rješenje središnjem uredu za geodeziju i katasta.poslove. sada nakon 9 mj. točnije 27.05.2010 stiglo rješenje 2* tijela o odbijanju žalbe.sada neznam da li mi se isplati pokretati upravni spor i koliko to košta!( 2* tijelo tražilo dokaz o vlasništvu tj. gruntovni izv. što je po meni apsurd jer da ga baka ima nebi uložila žalbu,a pošto ga nije dostavila žalba se odbila! poslije u obrazloženju navodi da ovo 2*tijeo nije nadležno za utvrđivanje vlasništva što je kontradiktorno po meni ,ali da nisu povrijeđena prava žaliteljice??? primjenjen zup članka 240, iz 96 god. a postoji novi iz 09.što da radim?? postoji li mogućnost (osim tužbe na utvrđenje i pokretanja upr.spora) neka izjava kod j.bilježnika da to nije njihova zemlja ili bolje kupoprodajni ugovor iza 1 kunu???

malo sam preopširan ,ali shvatite me! hvala :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

šta da radim---zna li tko???????????????????????????????

 

kopoprodajni ugovor mi se ne isplati jer ovi koji drže 3/4 suvlasništva su umrli(njih 3 svaki po 18/72)...........a ostavina nije provedena za tu česticu pa stoji na pokojne!(nasljednici su ostavinu provodili po izvodu sa katastra, što je razumno s obzirom da je bila čestica u posjedu moje bake a ne umrlih!

ostalo 2 imaju udjele po 6/72

a 3 po 2/72.

 

zbog 6/72 dijela (jer je ostavina provođena po grubtovnom stanju) baka ostala bez posjeda!

 

sada više nema nikakav izvadak sa katastra na njeno ime.... kako sada rješiti stvar....molim lijepo!!!!!!!!!!

 

koja je tu pravna situacija najjeftinija,najbrža i moguća???

 

 

:vrti::place::place::place::place::place::place:

 

molim hitan odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Osoba registrirana u katastru kao posjednik i to zakoniti u razdoblju od 70 g. treba podiči tužbu radi utvrđivanja prava vlasništva dosjelošću.

Vlasnička se tužba može podnijeti uvijek,i to općinskom sudu mjesta gdje nekretnine leže .Vaša je baka vanknjižni vlasnik i jedino tužbom može postati knjižni vlasnik , bez obzira na trenutno rješenje .Novoupisani je vlasnik dok se ne dokaže suprotno.Vaša baka ili njezini nasljednici -zainteresirani podnose tužbu za utvrđenje protiv svih upisanih u vlasničkom listu ,a kao dokaz o vanknjižnom vlasništvu služiti će izvod iz katastra , rješenje o nasljeđivanju -jer se posjed nasljeđuje ,te dva svjedoka koji će potvrditi istinitost Vaših navoda .

Tužbu treba napisati pravno educirana osoba .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani!

 

problem je što ne mogu :tuzan: više da izvadim izvod sa katastra odnosno moja baka :tuzan: jer se više ne vodi u katastru a nemam nikakve dr.dokumente(ima jedna oporuka od bakinog svekra iz 1974 god. i potpisana od 2 svjedoka ali nije nikad predana sudu na uknjižbu, samo se katastarski prenosilo)) kaj su ti stari ljudi bili nemarni!

 

kak sad do izvadka ????????? :tuzan: i jel mogu ja podnesti tužbu kao fizička osoba ili mora odvjetnik?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Tužbu napišete i podnesete sami kao fizička osoba ili će Vam to u Vaše ime učiniti odvjetnik kojega ćete opunomoćiti .

Važno je da znadete od kada ste bili u posjedu i da je sada

došlo do promjene u katastru , ali ne i u stvarnosti ,jer Vi koristite dotičnu nekretninu više od 70 godina,te da ste stvarni vlasnici i posjednici .

 

Tu tužbu neka Vam sastavi odvjetnik.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija