Jump to content

zahtjev za ponovno prevođenje mirovine


kardo

Preporučene objave

valjda bi trebalo dostaviti sve te dokaze ponovo njima na uvid.Sama potvrda u sudjelovanju u domovinskom ratu trebala je biti dovoljna 2007 za dokaz da imas status dragovoljca(100 dana do 15.01.1991.)Sva ta dokumentacija o ustrojbenom mjestu i dokaz o statusu dragovoljca je trebala biti kod njih kad su prevodili mirovine ali nikad nije kasno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolega!

 

Čin, ustrojbeno mjesto, koeficijent i naravno da li si HRVI ili dragovoljac su osnovne stvari za izračun mirovina za branitelje, HRVI i čl. njihovih obitelji, poginulih itd...

 

Moje je mišljenje da moraš podnijeti zahtjev ili žalbu HZMO-u na svom području (područnoj službi), obavezno navedi br. spisa pod kojim se vodiš. Ne znam u kojoj si fazi rješavanja postupka, ali ako ti umanjuju mirovinu zbog nedovršenog postupka, obavezno navedi naslovu da nema osnove za umanjenje mirovine, budući nije okončan postupak prema odredbi čl.158 st.2 ZOPHBDR. Navedi da si sa rješenjem nezadovoljan i vadi se na zakon o braniteljima koji je stupio na snagu 01.01.2005.god.(u kojem kaže: "da će HZMO u roku od 3 god. od stupanja zakona na snagu, izvršiti prevođenje svih korisnika mirovine koji su otišli ranije na odredbi Zakona o braniteljima i ako je to za stranku povoljnije", a mislim da je za tebe povoljniji važeći zakon NN-174/04.)

 

Osobno smatram da ti se ne smije smanjivati polazni faktor za izračun mirovine (1,85 - dragovoljac) i navedi da ti je pogrešno i nepravilno izračunata mirovina te da nije pravilno primjenjen materijalni Zakon. Stoga se nadaj (uz uvjet da si predao svu potrebnu dokumentaciju-čin, ustrojbeno mjesto, status HRVI - trajno ili je u postupku,ratni put) da će Centralna služba u Zagrebu poništiti rješenje i donijeti rješenje koje će biti zakonito, te da neće vratiti istom tijelu na ponovno rješavanje, s obzirom da kod tebe mislim nije Zakon pravilno primjenjen. Ne znam kako bi ti drugačije pomogao za sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija