Jump to content

Obavijest o prom.prekršaju-podaci o vozaču


franci

Preporučene objave

Pozdrav,

duže čitam ovaj forum za razne pravne savjeta i sada sam se prijavio te imam jedno pitanje:

Prije par dana dobio sma poštom obavijest da sam počinio prometni prekršaj čl.53 st.1.Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl.53 st.5 istog zakona. Koliko sam vidio radi se prekoračenju brzine od 20-30 veće od dopuštene u naselju, te kazni od 1000kn. Činjenica je, i ono što me najviše ljuti, da se ovdje radilo o klasičnoj policijskoj zamci gdje je na rijetko prometnoj magistralnoj cesti postavljen radar taman nakon "iznenadnog " znaka od ograničenja od 50 usred mjesta gdje nitko više ne živi (bivša ratna zona). No, pretpostavljam da je to ovdje pravno nebitno.

 

Kako bi trebao kao vlasnik vozila dati podatke o vozaču

 

1)da li se mogu pozvati na nekakv zakon o neodavanju činjenica pošto vozilo vozi više članova moje obitelji? Što se pravno dešava u tom slučaju?

2)Što bi se desilo kada bi rekao da je vozilo vozila moja žena a ona , kada joj stigne kaže da je vozio netko treći i tako unedogled?

3)da li mogu reći da vozilo koristi veliki broj ljudi te da nikako ne mogu utvrditi tko je tada vozio a ne postoji nikakva zakonska obveza da ja kao privatna osoba vodim zapsinik o vožnjama?

 

Unaprijed hvala na odgovorima i/ili kakovom drugom savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala na pomoći!

 

još zadnja provjera prije nego odlučim:što ne valja sa scenarijem da automobil koristi više članova obitelji (i prijatelja?) ,koji su istovremeno bili u autu i izmjenjivali se u vožnji te ne mogu reći tko je vozio u trenutku kada je prekršaj napravljen?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad policija nemože utvrdit tko je vozio navedenog dana pišu kaznu vlasniku vozila,ma tisuču sučajeva je bilo o tim upitima,pa nije policija glupa da im više pišeš nekog bosanca ili slovenca ne prolazi to više kao nekad,ako im muljaš tebe terete kao vlasnika. Oderu ti kaznu 2000 kn zbog ne davanja ili lažno davanje i plus kazna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija