Jump to content

Trudnoća na prijevaru??????


Uno_402

Preporučene objave

Molim za savjet.

Prije nepune tri godine moj dečko je imao avanturu (tada nismo bili zajedno,niti smo se poznavali).

Iz te avanture je "navodno" proizašlo dijete,navodno govorim zato jer ta žena njemu donjela potvrđeni papir iz bolnice da je neplodna i da ne može imati djecu,no međutim on je nekako zatrudnjela.(Napominjem da ista radi u zdravstvu)

Njemu je rekla da on neće imati nikakve veze s djetetom niti da ona zeli da on ima ikakve veze s istim.

U vrijeme kada je ostala trudna bila je u procesu razvoda s svojim već sada bivšim suprugom.

Bivši suprug je na sudu dokazao da on nije otac djeteta, no međutim ona je startala proces dokazivanja očinstva mog dečka.

U vrijeme kada su oni imali avanturu on je zivio na jednoj adresi a u međuvremenu odselio na drugu (na onu na koju je prijavljen)

Prije par dana smo dobili poštom presudu od suda, da je utvrđeno da je on otac djeteta (još 2009 god.Kako je moguće da sud donese presudu bez da se je njega zvalo na bilo kakva saslušanja.

Sada trazi plaćanje alimentacije u iznosu od 1.000,00 kn, pomoć u otplati kredita (kojim je kupila stan) i sve je to dobila i naravno da on pokrije troškove suđenja

 

1.Kome se obratiti,šta da radimo sada.

 

2.Koja je procedura sada ako bi on želio dijete pod svoje skrbnistvo?

 

3.Kako plaćati alimentaciju ako je nezaposlen?

 

4.Da li je ostala trudna na prijevaru(radi u zdravstvu mogla je nabaviti taj papir od bilo koga??)

 

5.Šta u slučaju da on ne priznaje očinstvo,a sud je već presudu donjeo????

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas jel ima netko kakav savjet.

Ja bi najrađe da dijete posvojimo,jer je ona na sudu objasnila (tako piše u rješenju)da je u lošoj financijskooj situaciji,da joj je plaća opterećena kreditom (i moja je i to dva), i da joj uz dijete i posao ne preostaje nista vremena za "sebe".

Pomagajte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U presudi vam piše kako je donesena bez saslušanja stranke. Vjerojatno se radi o presudi zbog ogluhe jer je sud ocijenio da tuženik izbjegava dostavu ili se oglušio o uredno dostavljeni poziv.

 

U presudi vam piše i u koji je pravni lijek i u kojem se roku može primijeniti. To je žalba.

 

Dakle, trebate se žaliti i obrazložiti da nije bilo objektivnog razloga za odlučivanje zbog ogluhe, kao i da tužiteljičini razlozi nisu valjani itd. Najbolje bi bilo da vam žalbu sastavi odvjetnik.

 

U takvom slučaju biste trebali tražiti da žalbeni sud ukine presudu prvostupanjskog suda i da se postupak ponovi, pa u tom postupku možete iznositi svoje razloge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da je dobio papire i pojavio se na sudu, onda ne bi presuda bila donesena zbog ogluhe (ogluha znači da se pozvana stranka nije odazvala pozivu suda).

 

U obrazloženju presude bi trebalo pisati zašto je sud ocijenio da su se stekli uvjeti da se donese presuda zbog ogluhe.

 

Bilo bi dobro da odete do suda (odnosno vaš odvjetnik) i da u spisu provjerite otpremnice da biste vidjeli kako su pozivi slani, i da li je sud postupio u skladu s odredbama Zakona o praničnom postupku u pogledu dostave. Odstupanje u tome bi moglo biti značajni žalbeni razlog.

 

Ako drugostupanjski sud usvoji žalbu, vratit će postupak prvostupanjskom koji bi ga onda trebao provesti ispočetka uz sudjelovanje tuženika.

 

Ne bih vam preporučio da žalbu sastavljate sami. Mogli biste pogriješiti u nekom formalnom detalju ili nešto što je pravno bitno izostaviti, pa ne uspjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uno_402 je napisao:

Ja bi najrađe da dijete posvojimo,jer je ona na sudu objasnila (tako piše u rješenju)da je u lošoj financijskooj situaciji,da joj je plaća opterećena kreditom (i moja je i to dva), i da joj uz dijete i posao ne preostaje nista vremena za "sebe".

Otac dijete ne može posvojiti jer pravo na roditeljsku skrb već ima samom činjenicom da mu je otac, a posvajatelj bi bili eventualno vi. Nemojte se zanositi ovakvim idejama, jer bi majka djeteta na to morala pristati, a teško će. Ili bi trebala biti lišena roditeljske skrbi, a to su izrazito rijetke situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imenovan mu skrbnikom u svakom slučaju neće biti, jer se pod skrbništvo stavlja djecu bez roditeljske skrbi, a ovo dijete ima majku, izgleda i oca sada, te nikakav poseban problem u tom pogledu još.

 

Očekivati povjeravanje na zajednički život bi možda zasada realno bilo prilično teško (osim ako je majčina skrb o djetetu neodgovarajuća) jer se dijete i otac zapravo još niti ne poznaju, kamoli što drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamislimo da se ne radi o povjeravanju na zajednički život nego o uobičajenom polasku djeteta u vrtić. Mjeseci privikavanja na boravak u nepoznatoj sredini uz nepoznate ljude koji će za to vrijeme o njemu brinuti i uz vrlo oprezan sam početni period su neophodni. Svatko ga i bez puno razmišljanja smatra djetetu potrebnim, a radi se manjem broju sati nego kod kuće. Dakle, za povjeravanje djeteta, njemu zapravo sasvim nepoznatoj osobi, trebalo bi imati ojači argument da je to na njegovu dobrobit. Zato, ako je skrb o djetetu odgovarajuća, logično bi bilo da prvo krene upoznavati dijete i pruži priliku njemu da upozna oca...

 

Bilo bi dobro da ocu skrenete pozornost na detalj koji se zove susreti i druženja djeteta sa roditeljem s kojim ne živi... neka zatraži od suda da budu određeni. Jer, niste spomenuli takvo što u prethodnim objavama, pa moguće da dijete preskoči jedan period- a dragocjen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bode me naslov u oko.

Već u osnovnoj školi nas uče da ako imaš odnos možeš ostati u drugom stanju. Ta žena nije ostala trudna na prijevaru nego zato što je Vaš dečko imao s njom odnos bez zaštite, da ne ulazim u detalje jelte. Tu odluku je sam donio, neplodna ona ili ne. Iskreno, ja bi na Vašem mjestu razmislila o toj vezi jer mi se čini da bi slijedeći Vaš post mogao biti - trudna i sama. A on rekao da bude pazio... :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija