Jump to content

LED NA CESTI - RAZBILI VOZILO - tko plaća


anonimno

Preporučene objave

Krečući se normalnom prometnicom nizbrdo,koja je bila suha i čista, u jednom malom zavoju na nizbrdici, vozilo se zanijelo u lijevo i udarilo u zid, kojom prilikom je na vozilu nastala znatna šteta.

Pozvali smo policiju. Došli su i slikali su kako voda šišti uz sam kraj prometnice, a zbog niskih temperatura, voda je u dodiru s tlom stvorila debelu koru leda na tom dijelu zavoja. Policajci su otišli potražiti čiji je posjed i čija cijev je pukla i pritom utvrdili da je to vlasništvo jednog privatnog podruzeća. Našli su odgovornu osobu i očevidom utvrdili da je to njihova greška. Bar su nam tako rekli.

Sada sam iz nekoliko puta zvala da naknade štetu koju smo procjenom utvrdili u CROATII, ali oni nemaju volje da to plate.

Da li da ih tužim i kakve su mi šanse - usput tvrtka je priznala pred policijom da su krivi ali još nisam pročitala izvješće od policije.

Da li mi se isplati ih tužiti, radi se oko 1000 eura štete. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzmi odvjetnika pa neka im on uputi dopis oppmenu pred tužbu. Ako se ogluše neka podnese tužbu za naknadu štete i kazneniu prijavu proitiv poduzeća i odgovorne osobe za dovođenje u opasnost imovine opće opasnom radnjom. Ako su ti gume bile ljetne ili ćelave njihov odvjetnik alo ga uzmu će tražiti podjeljenu odgovornost. Možeš im napuhati troškove više od 1.000 e - umanjenje vrijednosti vozila ( sad je popravljano), vrijeme bez auta....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imali smo zimske gume. Policija to nije slikala. Slikali su samo smrznutu krošnju stabla koju je zalijevao mlaz popot vodoskoka i pritom smrznuo tu krošnju i stvorio koru leda na dijelu cestu, nizbrdica i zavoj.

Policija je našla odgovornu osobu tog poduzeća i nakon obavljenog razgovora, došli su i dali mi podatke te firme.

Inače morala sam puhati na alkotest i bilo je 0,00 promila.

Ne znam zašto bi bila podijeljena šteta i odgovornost kad nismo ni za šta krivi. Nezgoda se dogodila u Rijeci gdje je rijetkost da je kolnik smrznut, osobito u podne i osobito za lijepog dana Kako ću doći do njihovog zapisnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija