Jump to content

Sveta papirologija


star1

Preporučene objave

Pozdrav,

 

ako pošaljem nekakav dopis sudu u vezi predmeta koji se vodi a nisam ga poslao i direktno u sudski spis već na drugi sud, da li će on i automatski biti proslijeđen u sam spis?

 

Konkretno, pitam za 'Zahtjev za zaštitom prava na suđenje u razumnom roku' koji sam poslao predsjedniku nadležnog županijskog suda i poziva se na broj predmeta ali ga nisam poslao i direktno u spis općinskog suda gdje se taj predmet vodi.

 

Isto tako sam poslao i jednu predstavku predsjedniku tog županijskog suda i istražnom sucu predmeta, a nisam je poslao direktno u spis.

 

Da li će ti dopisi biti automatski proslijeđeni u spis (na svakom dopisu je naznačen broj predmeta) ili da ja to za svaki slučaj i posebno proslijedim direktno u spis tog općinskog suda da bi bio tamo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za zaštitom prava na suđenje u razumnom roku ne šalje se predsjedniku suda, nego neposredno višem sudu od onoga na kojem se osnovni predmet vodi.

 

Predsjednik suda samo raspoređuje predmete u rad sucima.

 

Postupak po tom zahtjevu je poseban predmet, a u postupku rješavanja nadležni sud će zatražiti od suda na kojem se spis osnovnog predmeta nalazi taj spis na uvid.

 

Predstavke sucima vode se kao predmeti sudske uprave, pri čemu se u postupku rješavanja opet može (ovisno o sadržaju predstavke) ostvariti uvid u osnovni spis.

 

Dakle, dovoljno je poslati te dopise onima kojima su namijenjeni kako ste i učinili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija