Jump to content

razvod


nena30

Preporučene objave

možete se razvesti: -sporazumno ili

-tužbom

 

ako je sporazumno znači da ste suglasni,pa u tom slučaju biste trebali napisati prijedlogu sudu o sporazmnom raskidu braka( tu pišete ime prezime datum rođenja za vas i supruga da ste se dana u vjenčali i sve što smatrate važnim i oko čega ste postigli dogovor akoimate djecu tibate i to navesti kao i s kime po dogovoru djeca nastavljaju živjet a skime od roditelja će održavati susrete i druženja i na koji način, iznos uzdržavanja za djecu...)

ukoliko ćete tužbom za razvod procedura je ista samo zahtjev sudu glasi tužba za razvod braka i onda( u slučaju da se ne možete dogovoriti o svemu sud će (na temelju iskaza, mišljenja czss ili nekih drugih dokaza)doniti svoje rješenje tj odluku.

kad to sa sudom rješite biti ćete pozvani saslušani i upućeni da se obratite CZSS zbog posredovanja prije razvoda. tamo će vas "slušati", ispitivati što se i kako dogodilo i kad utvrde da od vašeg mirenja nema ništa, isti će sudu dostaviti svoje mišljenje pa ćete nakon još jedne ili možda više 8ovisno o slučaju) biti razvedeni.a ako imate djecu onda je to poseban slučaj.svakako ako imate djecu javite se a tako ako bude nešto nejasno sritno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje vezano uz istu temu;

Predala sam, konačno, sporazumni zahtjev za razvod i dobila poziv na "glavnu raspravu". Zanima me, s obzirom na to da imamo dvoje malodobne djece, kada na scenu stupa Centar?

Napominjem da već četiri godine živimo odvojeno i da je zahtjev napisan po naputcima s ovog foruma.(btw, hvala svima) :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo će se rješavati razvod između roditelja(tribali ste ili ćete nakon rasprave) biti upućeni na posredovanje prije razvoda braka kod czss ili u nekom obiteljskom savjetovalištu.kad posredovanje završi czss šalje sudu mišljenje nakon toga ćete biti pozvani na sud i razvest će se brak. kad su djeca u pitanju također czss mora posredovati tj. dostaviti sudu svoje mišljenje i prijedlog o tome s kim djeca nastavljaaju živit a s kojim će roditeljem održavati susrete i druženja(kako, kada...),te o visini uzdržavanja koje je roditelj s kojim djeca održavaju susrete dužan plaćati. czss će svoje mišljenje temeljiti na obavljenim razgovorima s roditeljima, ponekad i djecom, kao i nakon što utvrde materijalne, stambene i dr. prilike svakog od roditelja. djeca ukoliko su dovoljno stara imaju pravo reći svoje mišljenje što se uzima u obzir u većini slučajeva ali i ne znači da će tako biti.također se uzima u obzir dogovor roditelja i procjenjuje da li je isti u skladu s pravima i interesima djece ili djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam ni mislio reći da može bez rada tj. posredovanja czss već da ukoliko se otac ne odaziva da sud može doniti rješenje, a ja sam osobno imao takav slučaj da sam bio na nekoliko ročišta a na zadnje nisam pa je sud prema mišljenju czss izjavi majke kao i mojim prehodnim izjavama donilo presudu.a što se tiče czss to svakako roditelji ili čak supružnici bez djece moraju proći posredovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam što ste mislili, znam samo što ste napisali (da se postupak može okončati i ukoliko se suprug ne pojavljuje na ročištima, uspoređujući to sa svojom situacijom koja je znatno različita od one postavljačice upita, gdje je tek održano prvo ročište). i na to sam reagirala. u drugom ste postu napisali ipak nešto značajno drugačije, zar ne? :-D

 

prema OZ-u posredovanje prije razvoda vrši se u slučajevima kad bračni drugovi imaju maloljetnu djecu, ili punoljetnu nad kojom još ostvaruju roditeljsku skrb (čl.44), pa ne znam od kud Vam informacija da se isto provodi i kod parova koji djecu nemaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

očito je moja greška pa se ispričavam, ali koliko znam u dijelu posredovanja se ne raspravlja samo o djeci već czss "utvrđuje" koliko su odnosi imeđu partnera narušeni i poremećeni....a pitanje djece tek naknadno dolazi npr.ja sam razveden 19.02.2008 a to je bila jedna presuda nakon onih "mirenja" na czss a drugim pitanjima se rješavalo 20.10.2008 drugim rješenjem kojim je određeno da će mlt.nastaviti živjeti s majkom a sa mnom održavati susrete i druženja....

a isto tako nakon višekratnih ročišta na czss

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija