Jump to content

sizifov posao


anonimno

Preporučene objave

Prije 5-6 godina kupio sam novi Playstation preko oglasa u novinama i uz njega dobio 5 igrica kao poklon (kopirane). Momak koji je to meni prodao sada je na sudu jer je uhićen, a moje ime mu je ostalo u bazi podataka tako da sam ja sada svjedok u postupku protiv njega. U međuvremenu momak se odselio u SAD i tamo je oženjen i ne misli se vraćati u Hrvatsku. Svako nekoliko dobijem poziv da se pojavim na suđenju kao svjedok ali kada dođem suđenje se odgađa jer nitko ne dođe, pa čak i optuženi. Prošli put je ispalo smiješno jer čak i firma koja tuži nije se pojavila jer navodno pošta sa pozivom nije došla do odredišta (adresa tužitelja nepoznata).

Playstation mi je oduzet kao i igrice ali sam dobio potvrdu da ga mogu zatražiti natrag putem zuahtjeva. Stvarno mi je navrh glave svega. Zove li se to maltretiranje. Rekao sam da mi playstation netreba ako je ukraden. Nedolaske na ročišta na koje sam pozvan nemogu priuštiti jer ne želim biti kažnjen sa 2000 kuna (ili bilo koliko kuna) jer nisam kriv, a još manje želim da me "nasilno dovedu".

Ovo suđenje je potpuna farsa i smješno mi je. Mogu li zatražiti da me pozovu kada dotičnog krivca "NASILNO DOVEDU" a ne mene!

Hvala.

 

Bilo kakav savjet je dobrodošao! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....da sam ja sada svjedok u postupku protiv njega....

......dođem suđenje se odgađa jer nitko ne dođe, pa čak i optuženi. ...

....Zove li se to maltretiranje....

..... Mogu li zatražiti da me pozovu kada dotičnog krivca "NASILNO DOVEDU" a ne mene!

 

koja je to vrsta postupka koji se vodi?

vodi li se protiv ovoga što je otišao van RH?

 

jasno da vam nije svejedno odazivati se pozivima, dolaziti, vraćati neobavljena posla, pa onda opet...to je vaša dužnost kao svjedoka, i nije maltretiranje, iako se možete subjektivno osjećati upravo kao maltretirana osoba...

možete prije svake slijedeće rasprave nazvati sud i suca i raspitati se da li će rasprave biti ili ne, jer on to može znati i par dana prije zakazane rasprave, odnosno, već u trenutku kada mu se vrate potpisane/ne potpisane dostavnice od upućenih poziva ostalim pozvanim osobama...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija