Jump to content

Iznajmljivanje kuce bez gradjevinske dozvole


creatin

Preporučene objave

Kuca na moru, nema gradjevinsku dozvolu kao ni 80% kuca u mjestu, papiri su u obradi, ali treba proci gup i tako vec par godina.

 

Da li se moze ikako "legalizirati" objekat zbog iznajmljivanja, nikome nije u cilju da se skriva, vec da se uredno plati porez, prijavi gosta, plati boravisna pristojba i davanja koja su vec potrebna.

 

Ima li netko slican slucaj, moze i na pm.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani !

 

Ako je kuća davno građena i upisana u katastru i zemljišnim knjigama ,naime ranije su investitori mogli izgraditi prvu ploču i pozvati geodetu izradi elaborat za katastar i prijavni list gruntovnicu na temelju vlasničkog lista i neke dozvole za građenje ili rješenja ovisno o veličini ..Kasnije je investitor mogao odstupiti od zadanih uvjeta i time je objekt bio bespravan no , za legalizaciju iznajmljivanja bio je dovoljan vlasnički list gruntovnice , zdravstvena svjedodžba ,zahtjev za kategorizaciju u uredu za turizam ,i isti bi izdao rješenje i tako su građani mogli iznajmljivati .Uporabna dozvola tražena je samo za one objekte za koje je investimorao pribaviti građevinsku dozvolu . Oni koji su gradili na temelju rješenja u rješenju je i pisalo da se mogu uknjižiti bez uporabne dozvole .

Vi trebate ocijeniti i vidjeti u koju kategoriju spadate .

Ako ne postoji detaljni plan za mjesto , mora postojati neki plan u široj zajednici , pa bi Vam urbanistički trebao izdati uvjete i ostalu dokumentaciju na temelju uvjeta iz šire zajednice( grada -županije )

 

Za legalizaciju važno je da se objekt nalazi u građevinskoj zoni po bilo kojim dokumentima .Ako se zemljište ne nalazi u građevinskoj zoni Vi imate pravo tražiti prenamjenu .Ima slučajeva u nekim malim sredinama gdje javnom dobru cesta , put , javna površina itd mijenja status i dodjeluje za gradnju.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Hvala na odgovorima,

kuca jos nigdje nije upisana, nema papire kao ni kako je navedeno 80% kuca u mjestu.

Nalazi se u gradjevinskoj zoni, ali je zbog promjene vodstva opcine sve stalo u vezi dozvola i ceka se da to krene, to traje vec nekoliko godina. Moze li se ikako prijaviti poreznoj postojece stanje, nije nam u cilju nista skrivati i neprijavljivati vec sve uredno platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija