Jump to content

rok za vjerovnike ??


moni5

Preporučene objave

Na ostavini se nisam primila nasljedstva,ali mi je JB dao rok da razmislim,jer kao vjerovnik ima prijavljena SAMO JEDNA BANKA-dug 3000 €,a ja znam da je otac bio dužan u puno banki-preko vrijednosti kuće.Kuća je vrijedna cc 30000 €.JB je rekao da je zakonski rok 3 mj od pokretanja ostavine da se vjerovnici jave!? Što sad znači to ako se oni ne jave,da mi ne mogu naplatiti dug ili što ?Na koji me način onda banke mogu naganjati?? Ako može objašnjenje bila bi zahvalna ,samo ne zakon taj i taj nego onako laički!! Puno HVALA :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasljednici odgovaraju za dugove pokojnog do vrijednosti nasljeđene imovine. Znači ako ste naslijedili imovinu vrijednu 30000 E, odgovarate za dugove do 3000 E. Za sve više vas ne mogu prisiliti.

No, druga je stvar ako je kuća o kojoj pričate pod hipotekom. Tada banka ima pravo ostariti svoje založno pravo i prodati kuću radi namirenja svog potraživanja. I to nema veze s ostavinom i nasljeđivanjem.

Ako vam je u interesu da kuću zadržite, tada ćete morati je spašavati na način da preuzmete obvezu prema banci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija