Jump to content

Ima li to igdje?


slavery

Preporučene objave

Očajan sam.Završio sam PF kao drugi najbolji student u generaciji, primao dvije stipendije,odstažirao i položio Pravosudni ispit, te sam 6 mjeseci nezaposlen.

Ima li igdje u razvijenim zemljama kojima RH"teži" tipa SAD,Kanada,Australija,Njemačka situacija da izvrstan student čami na birou i to 6 mjeseci.Očajan sam i razmišljam o samoubojstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ej, kolega, kakve su to misli, kakvo samoubojstvo?! Znam da nije normalno da takav dobar student nema posla, a pored svega ima i položen pravosudni (ja nemam i teško da ću ikad i imati, svaka čast) i istina je da bi se u nabrojanim državama vjerojatno odmah dobio posao. Ali, naša realnost je drukčija, nije neizdrživa, ima i gorih stvari (nije šablona) i definitivno nije razlog za neutemeljene crne misli. Gore glavu, diplomirali ste, položili pravosudni,...svaka čast. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također suosjećam. Ja sam jedno vrijeme radila pa dobila otkaz "zbog krize", sad sam godinu dana na burzi.

Moram ti reći da si u znatno boljoj poziciji od nas koji nemamo pravosudni, to je velika stvar i budi ponosan na sebe što si to uspio položit, u svakom slučaju imaš veliki kapital kod traženja posla.

 

Moj ti je savjet da se javljaš na apsolutno sve oglase i natječaje koji se pojave a za koje ispunjavaš uvjete. I bez obzira kolka to bila tlaka, odlazi na sva testiranja na koja te pozovu, nakon nekog vremena uđeš u štos s tim testovima.

 

Na razgovorima uvijek malo uljepšati stvarnost, ali ne pretjerivati i govoriti ono što bi druga strana htjela čuti. Ja sam na početku traženja posla bila iskrena na tim razgovorima pa sam skužila da je to potpuno promašena taktika.

 

I glavu gore, ovakva situacija ne može trajati vječno. Prije 5-6 godina posao se nalazio bez ovakvih muka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija