Jump to content

Otkaz pomoč molim.


h5n1

Preporučene objave

Evo ovako imam jedan problem radim kod poslodavca konstantno več tri i pol godine na neodređeno desila se slijedeča situacija radno mijesto na kojem sam bio zaposlen se ukinulo te sam ja preraspodijeljen na drugo radno mijesto koje se nalazi nekih cca 40 km udaljeno od mog mijesta prebivališta u drugoj županiji, putni trošak mi nije plaćen nezadovoljan tom situacijom odlučio sam se dati otkaz međutim poslodavac zahtijeva da odradim otkazni rok u punom trajanju od 30 dana na radnom mijestu na koje sam raspoređen. pa me zanima jeli to dovoljan razlog da ja dam izvanredni otkaz na to radno mijesto bez da buden tužen od strane poslodavca? U nadi za brzim odgovorom unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

h5n1,

preseljenje na radno mjesto izvan onoga koje je utvrđeno tvojim ugovorom o radu, moguće je ako je to predviđeno tim tvojim ugovorom ili ako u ugovoru koji čl. upučuje na pravilnik o radu kjim je to regulirano. Ako jest onda mora biti regulirana i naknada za prijevoz. Nije li regulirano na način kako sam opisao poslodavac ti je morao ponuditi ili anex ugovora čijim bi se potpisivanjem ti složio (ili nebi) o promjeni mjesta rada. Mogućnost da poslodavac izmjeni ugovor o radu, Zakon o radu predviđa tzv. "redovitim otkazom iz poslovno uvjetovanih razloga sa ponudom novog ugovora o radu sa izmjenjenim uvijetima". Dakle takvom odlukom Zakonodavac ti omogučuje da ju prihvatiš ili odbiješ (nakon čega bi slijedio otkat iz poslovno uvjetovanih razloga) kao i mogućnost da se na odluku žališ i poslje prihvačanja novog ugovora (što kod anexa nije slučaj). Ukoliko je tvoje preseljenje bilo usmeno i ukoliko isto nije predviđeno pomenutim aktima i ukoliko poslodavac nije ništa poduzeo na način kako sam to opisao,poslodavac je učinio prekršaj. Ukoliko jest tako ti možeš poslodavcu uputiti prvo Zahtjev za zaštitu prava,poštom preporučeno sa povratnicom i konstatirati njegove prekršaje te mu ukazati na situaciju u kojoj tvoj radni odnos više nije moguće održati na način kako je on to zamislio. Nakon toga on bi ti trebao u roku os 15 dana odgovoriti. Ne odgovori li (jer nemora)ili odgovori negativno u istom ćeš maniru podnijeti Izvanredni otkaz ugovora o radu pri kojem nemoraš odrađivati otkazni rok. Predhodni ZZP moraš podnijeti jer ukoliko dođe do suda ,sud smatra da je obvezno prethodno upozoriti drugu stranu na propuste. Na taj ćeš naćin izbjeći eventualnu tužbu poslodavac za nastalu štetu vezano za neodrađivanje otkaznog roka. Izvaredni otkaz nastupa odmah po puručenju poslodavcu i on ti po zakonu mora dostaviti tvoje dokumente u najkračem roku( 8dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija