Jump to content

molim pomoć-uplata na račun


smoky

Preporučene objave

bok,

 

da jasno mi je da je vjerojatno došlo do neke greške, ali kako netko zna moj broj računa i da li to možda nije na neki način namjerno učinjeno, jer radi se o ne malom iznosu, radi se o nekoliko stotina tisuća kuna, pa po tome mislim da se radi toga ne bi netko samo tako greškom "zabunio", pa mi dao jack poot na lotu.

 

moj račun je moje vlasništvo, i sve što je na njemu je moje,i čak bi trebalo kazniti platitelja jer koristi moje vlasništvo, samo je sad pitanje s kojom svrhom.

 

prijavit ću sve policiji, a novac zadržavam na računu,

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to lijepo zvuči u teoriji, ali praksa je da se najčešće radi o običnoj greški. Brzina, nepažnja, upiše se samo kriva brojka računa i odu pare na drugu osobu.

Zato se nemojte baš nadati da je to dar iz vedra neba.

(možda se država smilovala pa vam uplatila veeliki povrat poreza :-D )

 

Osim toga, meni se osobno dogodio slučaj, gdje sam preko noći ostala bez ičega na računu. Naravno ostala sam šokirana. Nakon odlaska u banku, rekli su mi da je došlo do greške u sistemu te je na desetak računa pokazivalo manjak. Za par sati sve se vratilo na staro.

 

Osim toga, ako imate internet bankarstvo i sami možete provjeriti odakle stiže uplata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jasno mi je rećeno, ali mi nije jasno da se nije nitko javio i tražio povrat na staro stanje(povrat novca), a prošlo je već tjedan dana,

 

ja neću odlazizi u banku i pitati za detalje,

 

odlućio sam da ne diram, i idući tjedan prijavim policiji, pa kako oni odluće,

 

u svakom slućaju netko će mi platiti novcem za korištenje mojim računom bez pitanja i znanja, jer u protivnom neću dozvoliti isplatu (povrat) vlasniku, i prvo dok dokaže da je uplatitelj i objasni o ćemu se radi,

 

jer me nitko ne može prisiliti da ućinim isplatu, jer dolaskom novca na moj račun isti je izgubio legalitet, te je moj, dok se ne dokaže suprotno,

 

pa makar i u sudskom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da će na kraju epilog priče biti jednostavan - morat ćete vratiti novac onome od koga ste ga dobili. Da se radi i o nekim "crnim" novcima kako mi se čini da se bojite zbog veličine svote koja vam je sjela na račun, mislite da je pametno inatiti se s tim dečkima koji možda peru novce? Mislim da će vas i policija kad budete prijavljivali pitati jeste li bili u banci i jeste li provjerili otkud vam novci? Iz poslovne prakse znam da je čest slučaj ovaj koji opisuje 2010 - kriva tipka ilil greška u sistemu i dobijete novac koji nije vaš. Počnite igrati loto ili bingo ili neku drugu igru na sreću - samo je tamo moguće da zadržite novac koji vam padne s neba, ovo što je rezultat greške prije ili poslije morate vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nikad mi nije palo na pamet zadržati nešto što znam da nije moje, ali, vjerujte mi sve mi to smrdi na neku namjeru unaprijed sroćenu protiv mene, i baš zato vlasnik će se pomućiti da dokaže svoje vlasništvo na mojem računu, a ranije sam napisao pogrešno da je taj novac izgubio legalitet, mislio sam na identitet sukladno odredbi Gž-2060/07 i Gž-2228/07 Županijskog suda u Koprivnici.

 

novac će biti na računu dok sud ne odlući što s njime

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

htio bi samo slikovito prikazati:

 

lopov je provalio u moju vikendicu8račun kod banke) i pritom razbio vrata.

naišli su lovci u autu i lopov je morao pobjeći, ali je pri bjegu izgubio svoj novčanik sa većom vrijednosti i dokumentima(nekoliko stotina tisuća kuna).

lopov je tog dan provalio u nekoliko vikendica i nije siguran gdje je izgubio svoj novčanik, u kojoj vikendici.

prijavljuje da mu je netko u tramvaju ukrao novčanik sa vrijednostima i čeka da se nađe, ili da se javi nalaznik iz koje vikendice u kojim je provaljivao.

sada nalaznik novčanika prijavi provalu i nalaz novčanika

(postoji mogućnost da pošteni nalaznik postane lopov, a stvarni lopov bude poštenjačina jer preda nagradu nalazniku).

 

molim da dalje vi čitatelji objasnite razvoj situacije iz pravnog stanovišta ili životne situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija