Jump to content

Neprijavljen, neisplacena placa, poslodavac dao takvu izjavu policiji


m0ar0e0s

Preporučene objave

Postovani molim za pomoc,

Radio sam gotovo 2mj. u firmi u kojoj me poslodavac nije prijavio i na kraju mi je otezao sa isplatom place sto mu je, kako sam kasnije saznao, praksa i od ranije.

Moj "gaf" u cijeloj prici je bio taj sto sam uzeo njegovo prijevozno sredstvo koje sam inace koristio za obavljanje posla i rekao mu da ce ga dobiti kada ja dobijem placu.

On je slucaj prijavio policiji.

Policija je bila izuzetno uvidjajna i susretljiva te su me savjetovali da mu isto vratim sto sam ja i ucinio.

U izjavi koju je ona dao policiji tvrdi da sam ga ja molio da me ne prijavljuje te priznaje das mi placu nije isplatio te mi to izgleda kao jedini dokaz na koji se ja mogu osloniti da dokazem i ostvarim svoje pravo na placu.

Ja sam po savjetu policije kontaktirao i inspektorat rada i drzavni inspektorat te podnio prijave na oba mjesta radi svih nepravilnosti sa kojima sam se susreo na doticnom radnom mjestu.

Molio bi za bilo kakav savjet kako rijesiti nastalu situaciju i trebam li podizati privatnu tuzbu da nekako dodjem do place?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Hvala na odgovoru,

stiglo izvjesce od drzavnog inspektorata.

Posto se doticni oglusio na njihove pozive kroz protekla 2 mjeseca podnjeli su tuzbu prekrsajnom sudu radi neprijavljivanja radnika te radi onemogucavanja sluzbenih osoba u obavljanju uvidjaja te mene pismeno savjetuju da sva novcana potrazivnja mogu ostvariti putem nadleznog suda, opcinskog dakle.

Molio bi savjet da li mi je pametno ici na savjetovanje kod odvjetnika ili da ga tuzim samostalno sa svom tom dokumentacijom posto je rijec o otprilike 5000 Kn pa se bojim da bi same odvjetnicke naknade premasile taj iznos.

Ponovno unaprijed zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija