Jump to content

Naknada plaće za vrijeme bolovanja


daxx

Preporučene objave

Radim u maloj tvrtki koja nema ni kolektivni ugovor ni pravilnik o radu. Dosad mi se bolovanje isplaćivalo u 100%-tnom iznosu budući da tvrtka nema pravni akt kojim je to regulirano (tako mi je rečeno od strane prethodnog direktora i knjigovođe). Dolaskom novog direktora naknada plaće za vrijeme bolovanja svedena je na 70%. Da li je on u pravu budući da tvrtka nema pravnu osnovu za to? Može mi netko pomoći? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daxx,

volja je poslodavaca da vam plati bolovanje koliko hoće, ali ne manje od 70%. Poslodavac je obvezan plaćati vam bolovanje 42 dana. Od 43-dana bolovanje ide na teret fonda i to prvih 6 mjeseci 70%, sljedećih 6mj. 80%, a nadalje 50 % od tromjesečnog prosjeka počev od mjeseca koji je prethodio mjesecu u kom ste otišli na bolovanje.

Dakle, vaš je sadašnji poslodavac u pravu, osim ako se radilo o povredi na radu kada cijelo bolovanje ide na teret fonda u 100% iznosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija