Jump to content

Molim pomoć


Dinamitash

Preporučene objave

Namjeravam otvoriti slobodan obrt, prodavati tehničku podršku korisnicima računala (windows OS, korištenije aplikacija, podešavanje mreže). Rad se obavlja udaljeno, preuzimam kontrolu nad klijentovim računalom (radim kao da sam za tim računalom, sa svim pravima). Za nekomercijalno korištenje aplikacija je besplatna pa klijenti nemaju ništa s tim, ja kupujem licencu.

Pitanja:

1. Koji zakoni osim zakona o obrtu me se tiču?

2. U skladu s kojim zakonima mora biti moja izjava o čuvanju klijentove privatnosti (ponekad zbog prirode posla moram pristupiti medijima za pohranu podataka)?

3. Postoje li slučajevi kad moram obavjestiti policiju o određenom sadržaju na medijima za pohranu (dječija pornografija i sl.)?

4. Mogu li se ograditi od nelegalnog software-a na klijentovom računalu ukoliko on izričito traži da ga instaliram (Ako hoće da mu krekiram igricu, mogu li se ograditi nekim pravilima korištenja da sam samo tehnička podrška i da ne provjeravam ima li on licencu, mislim da nemam obvezu provjeravati, uostalom kućne korisnike se ne provjerava)?

5. Ako iznad navedeno stavim u pravila korištenja, koja korisnici moraju prihvatiti kad se prijave za uslugu, jesam li čist pred zakonom?

 

Pravni sam laik, pa bi cijenio što jednostavnije odgovore i uputu za daljnje čitanje.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija