Jump to content

Otkaz


DarkoKD

Preporučene objave

Radio sam od listopada 2003. u jednoj većoj prijevozničkoj tvrtki,bez ikakvih problema,prometnih,niti šteta,Krajem 2008.poslodavac je kupio nove i neadekvatne kamione,te sam počeo osjećati probleme sa kičmom.Nakon samo 2 mjeseca počeo sam se žaliti na bolove u leđima,i moliti da me se prebaci na neko drugo vozilo,ali nitko me nije slušao,pa sam morao raditi na tom vozilu.U svibnju ove godine,došlo je do točke,kad više nisam mogao trpjeti bolove,otišao sam liječniku,koji me je stavio na bolovanje i terapije.Zadnje sam obavio u kolovozu,te od 31.08.počeo ponovo raditi.Odradio sam 1 tjedan,da bi me krajem tjedna skinuo s kamiona,pod optužbom da sam alkoholičar-BEZ IKAKVOG DOKAZA;NITI U BILO KAKVOJ ČINJENICI UPORIŠTA;JER NE PIJEM.Dana 06.09.10.,došao sam uredno na posao,da bi mi poslodavac rekao da sam ja bolesta,ne mogu voziti,i kao takvog me ne treba-POSLIJE 7 GODINA KRVAVOG RADA,i stečenog oboljenja!!!!Ponudio mi da potpišem sporazumni rasid radno odnosa,što sam odbio.Sada sam na g.o. Što mi je činiti,jer ovdje očito ništa ne štima?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo dobro je što niste potpisali sporazum o prestanku ugovora o radu, jer da ste potpisali izgubili bi pravo i na otpremninu i na naknadu sa zavoda.

-pitanje je sad da li ti želiš tu i dalje ostati raditi il ne(jer poslodavac te očito više ne želi)ovisno o tome i mogućnosti su ti drugačije...

ako bi vam on dao otkaz(iz poslovno uvjetovanih razloga)vi bi imali pravo na otpremninu jer ste radili za njega duže od 2 godine..

-a imali bi i pravo na naknadu sa zavoda..

da ste potpisali sporazumni sve bi to izgubili.

-znači nemojte ni slučajno potpisivati sporazumni.

ako bi dobili otkaz,a želite i dalje raditi kod njega trebali bi mu poslati zahtjev za zaštitu prava u roku 15 dana u kojem ćete navesti da su razlozi za otkaz neopravdani i zahtjevati da vas vrati na posao.ako vam ne bi odgovorio u daljnjem roku od 15 dana mogli bi ici na sud.

moj savjet:ako vam je zdravlje tako narušeno i ako su vam uvjeti na poslu tako teški,a pored toga vas poslodavac ne želi nemojte osporavati otkaz.

-al prvo i osnovno je da ne potpisujete sporazum o prestanku ugovora o radu. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija