Jump to content

Razbijanje rješenja o nasljedstvu


radoslav1916

Preporučene objave

Poštovani, moja tetka me toliko voli da će me tužiti, kako ona kaže jer može (odnosno jer ima 40.000€), i to tako što će tražiti da se rješenje, podjela i uknjižba vlasništva iza smrti mog djeda 1985.poništi, pa da se dijelimo ponovno.

Inače, djed je umro, kćeri su prihvatile oporuku, podijelile zemlje, uknjižile zemlje. Kao jedini nasljednik jedne od sestara koja je sudjelovala u diobi, a također u međuvremenu umrla, molim pomoć!!!

Može li se nešto takvo provesti bez ikakvog zakonskog razloga, osim što ona i njen muž mogu izmisliti(npr. zbraja metre i kaže da je ona dobila manje metara, iako su one dijelile po zemlji a ne po metru, velike zemlje nisu dijelile već su ih ostavile po 1/2).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Vasem slucaju prije bi se radilo o tome da oni zele u parnici utvrditi vlasnistvo na nacin drugaciji od onog utvrdjenim rjesenjem o nasljedjivanju.

Medjutim, Vi mozete istaci prigovor da ste kao savjestan posjednik koristili nekretninu u nizu od 25 godina, te da se oni nikada nisu protivili takvom posjedu..te da je i zbog toga njihov zahtjev neosnovan ( ako ga postave).

Sacekajte tuzbu pa cete vidjeti sta u stvari oni zele.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može tužiti kad hoći i koga hoće

kad ima novaca da plaća odvjetnik i ostale troškove.

drugo pitanje je koliko će uspjeti u ostvarivanju svojih želja.

 

za osporavanje oporuke je odavno zakasnila.

oporukom je dobila dio imovine koji pokriva nužni dio ?

 

osporavati oporuku (zbog povrede nužnog dijela) može nužni nasljednik koji je izostavljen iz oporuke .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za pobijanje rješenja o nasljeđivanju po bilo kojem temelju je nastupila zastara, ali je pitanje nejasno jer teško da bi ijedan odvjetnik išao podizati tužbu za koju zna da će biti u začetku odbijena zbog zastare.

 

No, ako se nasljednici u ostavinskom postupku nisu fizički podijelili nego su naslijedili idealne dijelove, i nisu nakon toga formalno razvrgnuli suvlasničke odnose, onda može postojati pitanje fizičke diobe naslijeđene imovine. Osim toga, postoji mogućnost da se radi o imovini za koju tužitelj smatra da ulazi u ostavinu, a nije bila raspravljena u ostavinskom postupku.

 

Dakle, možemo samo nagađati a trebalo bi vidjeti što je točno tužbeni zahtjev i na čemu se pravno temelji da bi se određenije odgovorilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija