Jump to content

Rasprava o porodiljnim naknadama - komentar i pitanje!!


anonimno

Preporučene objave

Nedavno sam nazvala hzzo u jednom gradu (ne zg) gdje se javila nevjerojatno ljubazna gospoda i sve mi je lijepo objasnila.

Informacije se u potpunost poklapaju sa onime sto RUBENS govori, ali gospoda mi je jasno rekla da se PRAKSA razlikuje zato sto se mnogi zaposlenici hzzo-a ne drze zakona i provode vlastiti. Upravo zato sto ni njima nije logicno da zena radi samo par mjeseci i prima max visinu naknade, oni znaju sprovesti praksu tako da zeni daju minimalac jer jednostavno one smatraju da ona zasluzuje vise.

 

To definitivno nije u redu, a ocigledno ima prakse gdje se zaposlenici drze i ne drze zakona, pa od tamo nasa zbunjenost i nesigurnost kako svi dobro znamo razinu nase pravne drzave.

 

Ono sto me zanima je STO UCINITI kada zaposlenik hzzo-a NE radi po zakonu? Zaliti se kome? Podici tuzbu i cekati 5 godina na naknadu koja nam treba sada? Kako sprijeciti da oni ne provode zakon i rade samovoljno? Kome se za to obratiti? Kako biti siguran da ce se oni zakona drzati?

 

Hvala na odgovorima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki (skoro svaki) zaposlenik, pa tako valjda i onaj u HZZO-u ima svog nadređenog, svaki područni ured HZZO trebao bi imati knjigu žalbe.

 

Prema zakonu o zdravstvenom osiguranju omogućeno je rješavanje stvari u upravnom postupku gdje po žalbi najčešće meritorno odlučuje drugostupanjsko tijelo - Direkcija Zagreb, a rijetko i Upravni sud, tako da problema ne bi trebalo biti, odnosno oni koji postoje na propisani način i u roku mogu biti rješeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija