Jump to content

Osporavanje darovnog i kaznena


1306

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molim pomoć jer ne znam gdje ovo spada. U stvarno, kazneno, obiteljsko, ali zaista molim pomoć. Muž i ja smo 2005 godine odlučili kupiti stambenim kreditom stan na moru. 30 kvadrata. Dugo je trajao kredit (oko 4 mjeseca) pa smo to i realizirali u 2.mjesecu 2006. Tada smo predali i darovni jer je meni bila želja jednog dana i živjeti u istom tom stanu. Njemu nije značilo ništa, meni sve.

U siječnju 2006.g. bivša je saznala za to i digla tužbu za povećanje alimentacije. Općinski 2x, županijski itd. Napokon joj je i povećana na 1800 kn. Period u kojem smo joj i uplaćivali više sud nije previše zanimao. Rekli su da je to naš problem. Kada smo se htjeli dogovoriti oko povećanja mimo suda – rekla je ne.

Uz svakodnevna zvanja, omalovažavanja, maltretiranja, rekla je da će nam uzeti sve. Iako ima veća primanja od nas (muž mi je nezaposlen godinu dana) ne možemo naći zajednički jezik osim na sudu. Služi se djecom, brani im viđanje i sve ono što je na SUDU NEDOKAZIVO jer zna da moj suprug nikada ne bi djecu (17 i 16 godina) vukao po sudovima. Mi djece nemamo.

Budući da joj je sud povisio alimentaciju ona je digla kaznenu prijavu (neki dan smo bili na obavijesnom razgovoru) i traži sve razlike zaostatke. Svima je jasno da novac nije predmet svega toga, ali neka.

U međuvremenu moje se zdravlje pogoršalo a i suprugovo i nemamo baš više snage. Nikada nismo kasnili niti uplatili kune manje.

1. da li mogu osporiti darovni ugovor (zaboravila sam navesti da sam već upisana u KPU) i uzeti mi stan iako je to vlasništvo banke slijedećih 25 godina.

2. da li ako potegnem rastavu moram sudjelovati svojim plaćama u ovoj noćnoj mori?

3. koliko traje uopće cijeli taj proces. Da li se mogu predomisliti?

 

P.s. hvala svima koji vide trunak bilo čega osim materijalnog jer ovo što prolazimo nije za izdržati. Za odvjetnike više nemam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni državno odvjetništvo, ni sud, ni (gladno) dijete ne zanima previše da li je uzdržavatelj u boljoj ili lošijoj financijskoj situaciji.

 

On je dužan plaćati alimentaciju.

 

Ako ne plaća odna se može podnijeti kaznena prijava.

 

Ako sam dobro shvatio muž Vam je darovao stan koji je pod hipotekom,a koji je kupljen dok je trajala obveza uzdržavanja.

 

U tom slučaju bi se taj dar čak mogao pobijati tužbom jer je očito bilo da će Vaš muž dugovati nekom nešto, a ipak je besplatno nekom dao nešto vrijedno. Cilj je očit - izbjegavanje namirejna vjerovnika (djeteta, a ne majke kako pogrešno smatrate).

 

Banka bi bi dalje ostala upisana kao založni vjerovnik, ali bi vlasništvo moglo preći na novu osobu (osim ako se radi o fiducijarnom vlasništvu).

 

Sve ovo pod uvjetom naravno da se pokrenu postupci u kojima bude poprilična cifra dugovanja prema djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On PLAĆA alimentaciju. Svaki mjesec uredno. Od pravomoćne presude zbog toga što je dignuta tužba za povećanje alimentacije trebamo platiti zaostatke. Oni iznose 10000 eura. znači, za zaostatke nemamo, a alimenatciju uredno plaćamo.

Kredit plaćam ja,, on je nositelj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija