Jump to content

Paket trave, jeste/nije moj :S


marva

Preporučene objave

Ovako, ja sam iz Srbije i svestan sam da se zakoni u Srbiji verovatno razlikuju od Hrvatske, ali na jednom ex-yu forumu sam dobio predlog da pitam i ovde, pošto svakako nemam šta da izgubim.

 

Naime, u četvrtak, 30.09.2010. godine moj brat od tetke i ja smo oko 20h zaustavljeni (bili smo u kolima) od strane policajaca u civilu i posle pretresa gde nam ništa nije pronađeno privedeni u lokalnu policijsku stanicu gde su njemu pronašli paketić marihuane (ne znam tačno koja je količina bila jer još nije bilo veštačenje ali je standardna veličina, sigurno ispod 2 grama). Meni nije pronađeno ništa i ja sam potpisao nekakav izveštaj sa pretresa gde piše da meni ništa nije pronađeno.

 

Međutim, pod psihičkim pritiskom policajaca ja sam priznao da smo se mi dogovorili da zajedno kupimo to iako je on dao novac i da bih mu ja dao pola količine novca koju je potrošio na to. Takođe sam rekao da marihuanu pušim zadnjih par godina, dva do tri puta mesečno. Sve je to ušlo u zapisnik koji sam potpisao bez prisustva advokata.

 

Ja znam da će on biti optužen za krivično delo posedovanja narkotika, ali ono što mene zanima jeste da li postoji mogućnost da i ja budem optužen, i po kom osnovu (na osnovu izjave)? Takođe me zanima šta možemo da očekujemo s obzirom na to da nismo ranije osuđivani? Jednu kaznu mogu da razumem, pa bismo se nekako dogovorili da podelimo troškove, ali ako nas obojicu kazne sa recimo 50-60 hiljada dinara (500-600 eura, plus sudski troškovi), to nema šanse da platimo jer nismo u finansijskoj mogućnosti. Ja sam student a on je zaposlen. Svestan sam da vi nemate veze sa krivičnim zakonikom Srbije, ali bi mi značio bilo kakav odgovor - npr. da mi se sve to desilo u Hrvatskoj.

 

Takođe, da li i u kojoj meri smem da izmenim iskaz kada budem davao izjavu u prisustvu advokata (npr. da tvrdim da nisam ni znao da će on da kupuje marihuanu ili da sam znao a nisam imao nikakve veze sa tim - nisam hteo da pušim)? Odnosno, da li se sudiji prosleđuje i moja prvobitna izjava koju sam dao bez prisustva advokata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija