Jump to content

ovrha iz 1999


neb

Preporučene objave

Molim savjet za ovaj slučaj: ovrha Gradske banke Osijek protiv mene pokrenuta je 1999. (razlog: minusu od 300 kn po tekućem računu; minus je nepodmiren radi toga što su me prevarili i držali moje novce (nakon što su mi ih skinuli s mog tekućeg računa u Gradskoj banci a tek nakon mjesec dana su te moje novce proslijedili na račun stambene štedionice. Izgubljena su prava na državna poticajna sredstva za tu godinu, jer se radilo baš o prijelazu godine.) Na ovrhu smo stavili 1999. prigovor. Ništa se ne događa do danas. Sada (10/2010) je došao poziv da se radi rekonstrukcija predmeta i da donesem svu dokumentaciju koju smo zaprimili od suda odnosno koju smo poslali sudu. Što mi je najpametnije činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

neb je napisao:

Na ovrhu smo stavili 1999. prigovor. Ništa se ne događa do danas.

 

nisam pravnik pa nisam siguran - ako je pravomoćna presuda donešena, od dana donošenja zastara nastupa nakon 10 godina. iz citata vidim da si uložio žalbu na koju do danas nisi dobio odgovor a prošlo je više od 100 god. možda bi bilo dogro da odeš u banku i vidiš što žele. ako su oni krivi, kako veliš, možda riješiš problem, ali nemoj ništa potpisivat dok ne pročitaš dobro što potpisuješ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bezveze, iskapaju kosture iz ormara. Strogo gledano, zastare nema jer je vjerovnik pokrenuo postupak pred nadležnim tijelom, koje jednostavno nije postupalo u predmetu. U ovakvim slučajevima, ako je postupak pokrenut, zastara ponovno počinje teći od dana okončanja spora, barem je tako po zakonu o obveznim odnosima. na Vašem mjestu ipak bih nešto poduzela. da li uopće još uvijek postoji ova banka? Možda nema aktivne legitimacije. Također, možete postići sporazum s vjerovnikom mimo suda. Osim toga, postoji li interes na strani vjerovnika za daljnjim procesuiranjem ovog zahtjeva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste dužni imati nikakvu dokumentaciju nakon tolikih godina.

 

Niste čak dužni ičega se sjećati nakon toliko godina.

 

Najbolje da ne ulazite u nikakve rasprave, i ne dajete nikakve izjave službeno ili neslužbeno u vezi s predmetom.

 

Usput: je li taj spis možda stradao u onom požaru (ili poplavi, što li je već bilo) na sudu u Osijeku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je stradao spis. Danas je bilo ročište na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, ovrhovoditlej (Gradska bsnka Osijek, ne znam zašto im ne piše "u stečaju" kad su u službeno u stečaju) je predao uglavnom sve ranije spise i sud je ustanovio da će prema obnovljenom spisu nastaviti daljnji ovršni postupak.Još 1999. na ovrhu smo napisali prigovor i protuzahtjev (i to je isto Gradska banka predala u spis). E sad, kažu mi da ne mogu dobiti na sudu i da moram prijaviti svoje potraživanje stečajnom upravitelju. Nakon 11 godina i nakon što sam mu 4 puta (1999.) pisao o problemu a on je jedino odgovorio da ne može raditi prijeboj??? Zna li netko:

- da li nakon 11 godina mogu potraživanje prijaviti u stečajnu masu?

- da li se može raditi prijeboj potraživanja na sudu ako je jedna od strana u stečaju?

I

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam odgovor na vaše pitanje u vezi s prijebojem, ali imam drugi savjet.

 

Budući da se ovrha vodi preko 10 godina, što se ne može opravdati niti izvanrednim okolnostima, podnesite zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku županijskom sudu.

 

Prema dosadašnjoj praksi trebali bisti dobiti naknadu od koju tisuću kuna, a to bi vam barem pokrilo neke troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija