Jump to content

pitanje


fazan007

Preporučene objave

mama mi je umrla prije misec dana u zakonu o radu procitao sam da imam pravo na naknadu od poslodavca medjutim kad sam se obratija on je reka da nemam pravo.kad me upitao ko mi je to kazao ja sam mu rekao da pise u narodnim novinama nakon toga on se idalje pravi lud.ali ja sam se obratija inspekciji rada pa cemo da vidimo ko je u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu ne predviđa naknadu (pomoć) za smrtni slučaj.

To se uređuje kolektivnim ugovorima, pravilnicima o radu ili ugovorom o radu.

Ako tvrtka upošljava više od 20 radnika, obveza poslodavca je donošenje pravilnika.

Pitajte u pravnoj ili kadrovskoj službi da li takav pravilnik postoji i neka Vam ga daju da se upoznate s njegovim odrednicama. Iako su Vam ga trebali dati na uvid kod sklapanja ugovora o radu.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@fazan,

matovklka ti je dobro odgovorio(-la). Nije dobro da si si se odamh obratio inspektoratu jer to nije baš "lukavo" u današnje vrijeme. Prvo si napravio,usmeno upozorio poslodavca. Zatim si trebao pručiti normativne akte koje ti je pomenuo matovilka ,pa onda ako to tvoje pravo jest propisano u tim aktima (jer u Zakonu o radu ga nema),onda si trebao uputiti poštom preporučeno sa povratnicom Zahtjev za zaštitu prava i tražiti aktima zagarantirano pravo za koje si uskračen.Pa tek onda ako ne ostvariš pravo na taj način Inspektorat i sud.Samo nisam siguran da se zbog tak male love isplati ić u "rat" i stavit posao na kocku ili živce. Ovako iako ostvariš to pravo, navukao si na sebe "posebnu pozornost" pa bi ubuduće moga biti među prvima za "odstrel". To ti mislim ako ti je poslodavac inaće korektan i uredan u izvršavanju obveza iz radnog odnosa,nije trebalo. Ha?

To ja tebi onako iz iskustva. I iz iskustva ti govorim da sada pa na dalje pripaziš na ponašanje i obveze koje imaš,jer u protivnom imat ćeš problama. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ciao, ne znam da li sam u pravoj temi za svoj problem,ali ako itko zna neka mi odgovori.

ovako 5 mjeseci sam radila u jednoj trgovini koja po zakonu nema nista,točnije nitko im ne vodi knjige (ne postoje knjige),zatim radno vrijeme određujemo sami i ne prijavljujemo ga i sl. stvari. zatim kasnila mi je plaća za 8.mjesec i dobila sam ju tek u ponedjeljak (hvala bogu) i sada kasni i za 9.mjesec. u tom vremenu kasnjenja moje plaće koristla sam novce iz kase jer mi je tako rekla sefica. ja sam u toj trgovini radila preko studentskog ugovora, i sad mi je dala ultimatum da do petka moram vratiti novce koje sam uzela iako mi oni nisu isplatili placu,a student sam i placu od 8,mjeseca sam potrosila na studij i vozački ispit. sad mene zanima da li me oni mogu optužiti za krađu novca iako je ona meni dopustila to korištenje i ako mi trebaju isplatiti 2ije plaće. znaci jedni drugima smo duzni... hvala vam na odgovoru unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@stella,

nebi se čudil da je tak "uletel" kakav pomoćni radnik na baušteli. taj nema vremena čitat. ali načitana žemska pa da padne na takve nebuloze, ko uzimanje novaca iz kase to me jaaako čudi?! pa kaj ti misliš da se to smije? znala si fda nekaj nebu dobro.a jesi potpisala kakav papir kad si uzimala novce?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija