Jump to content

alimentacija smanjenje


zaki11110

Preporučene objave

ovako zanima me da li imam pravo traziti smanjenje alimentacije ako mi se bivsa zena udala i taj drugi je zaposlen a ja sam u meduvremenu ozenjen i imam dijete sa drugom da li se po tome pitanju ima pravo na smanjenje jer placam za dvoje djece iz prvoga braka a poslje toga sam se ozenio i dobio dijete.a bivsa zena udala za drugog.molim vas za odgovor.hvala punosmanjenje alimentacije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ja trebam placati po nekome zakonu u rh za dvoje djece

1800 kn tj 900 kn po djetetu nekakav minimalac.ali ja placam 1000 za dvoje jer je moja placa ispod minimalca tj 2700 kn i od toga se odbije 1000 za alimentaciju 1000 za stanarinu jer nemam vlastiti smjestaj i ostalih 700 su rezije .a za zivot jednostavno nemamo supruga ne radi nemamo nikakva primanja osim te moje bijedne place .kome da se obratim za dalje molim vas za pomoc ne znam od kuda krenuti .i jos me zanima starije dijete ima 6 godina pa me zanima kad mogu pokrenuti da trazim skrb za njega jer njegova je zelja da bude samnom a skoro tako i je svaki dan smo zajedno .eto toliko molim vas za misljenje ili savjet tko zna kako to ide .puno hvala svima na pomoci!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jos da se nadovezem da mi ovo djete u drugome braku ide na transplataciju jetre sa mene ce uzeti dio ovaj mjesec.znaci imam djete sa posebnim potrebama koje vodim u zagreb mjesecno 5 puta nesto o svome trosku nesto plati zdravstvo ali nedovoljno.trenutno idem 10 puta mjesecno od toga 4 puta o svome trosku .zato sam mislio da postoji neko smanjenje jer cu svoje dijete voditi bar jos dvije godine u zg na kontrole.hvala vam puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj neki zakon je Obiteljski zakon, onaj isti koji uređuje i pitanja skapanja braka, razvoda, povjeravanja djece i sl.

 

Ako je vaše starije dijete od dvoje povjerenih majci staro 6g, oboje spadaju u skupinu do 7 godina, dakle minimalan iznos uzdržavanja za svako je 902,87kn mjesečno.

 

Sud je očito, uvažavajući vaše (ne)mogućnosti koristio mogućnost odrediti vam i manji iznos jer morate uzdržavati više djece, koji ne može biti manji od 50%. Dakle, za dvoje, ukupno bi se dalo smanjiti za još nešto manje od 100kn mjesečno, a manje od toga samo ako ta djeca imaju svoj prihod pa su dužna sudjelovati u vlastitom uzdržavanju.

 

O izmjeni odluke o povjeravanju vama jednog djeteta od dvoje koji žive s majkom zbilja ne bi bilo razborito išta prognozirati jer nije mala stvar razdvajati braću i sestre bez nekog bitnog razloga, o čemu se također očekuje da i roditelji vode računa, naročito jer ako se razvode ili su se razveli roditelji, nije neophodno i "razvoditi" braću i sestre međusobno.

Dakle, odgovor je: možete pokušati, kad god to odlučite, ali ćete morati objasniti dovoljno razložno i uvjerljivo kako je to na dobrobit djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija