Jump to content

Prisilna naplata od strane porezne uprave


marijan28

Preporučene objave

Poštovanje,

pročitao sam ostale teme koje sam našao na forumu na tu temu ali nisam našao odgovor koji sam tražio. Ukoliko sam nešto preskočio slobodno me uputite.

 

Znači moj slučaj je ovakav... u 5.mj ove godine sam dobio kaznu za pretjecanje preko pune linije preko pješačkoga prijelaza, znači dvije kazne po 2000kn. Na to nisam ulagao nikakvu žalbu već sam čekao da mi na kućnu adresu dođe riješenje na koje bi tražio da se kazna ukoliko je to moguće umanji i raspodjeli na plaćanje u ratama. No jučer je umjesto toga stigla opomena iz porezne sa još 500kn kamata koja kaže da će nakon 8 dana ako ne podmirim iznos pokrenuti postupak ovrhe. E sada mene zanima kako to ide kod njih? Pretpostavljam da iznos skidaju s računa, kada mogu očekivati da se to dogodi, dali skidaju u nekim ratama ili odjedanputa?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vama su vjerovatno izdali (obvezni) prekršajni nalog, na koji niste uložili pravni lijek te isti niti nije išao na prekršajni sud. Ukoliko ne platite u ostavljenom roku, policija o tome obavještava poreznu upravu koja vodi evidenciju o novčanim kaznama mup-a, budući da je ona državno tijelo ovlašteno vršiti prisilnu naplatu svih "državnih davanja"(nazovimo to tako), s tim da nema potrebe da isto ide prisilnim putem. Uvijek postoji mogućnost dogovora s poreznom da Vam odobri obročno plaćanje ( u principu, morate jednokratno uplatiti 20% iznosa, a potom ostale rate ), a možete tražiti i prijeboj s povratom npr., ne znam postoji li konto koji vode na Vaše ime s čim biste mogli prebiti tražbinu.

Niste ništa napisali o rokovima, morate se pozvati na zastaru ukoliko je došlo do rel. zast. po prekršajnom.

 

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

ne razumijem točno ovaj dio s kontom na moje ime i ovo sa zastarom?

Znaci u 5. mjesecu ove godine se dogodio prekršaj na što nisam ulagao nikakvu žalbu(pošto mi je rečeno da čekam dopis od policije doma iako na onome što mi je uručeno piše mogucnost žalbe u roku 8 dana) i u ponedjeljak mi je stigla opomena s porezne u kojoj piše da imam 8 dana za podmirenje duga ili će se pokrenuti postupak ovrhe.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

čudno je to.. nešto tu debelo ne štima.. i meni je došla opomena od porezne i ništa se nije događalo do povrata poreza po prijavi u kojoj su mi dignuli točan iznos kazne (bez iti jedne lipe kamata ili troškova). Čudno je da ti ne dopušta nikakvu žalbu na ovrhu ili rješenje...

kod mene je još zanimljiviji slučaj zato što je na kazni samoj pisalo slovima dvjestokuna a brojkom 2000 kn (i za taj prekršaj je propisano 2000 kn).. ja sam tih 200 kn platio što su oni uredno ignorirali i (de facto) pogrešno mi dignuli 2000 kn iako je dug u cjelosti podmiren (u slučaju da su broj i slova različiti, uzimaju se slova). Ovih dana idem do odvjetnika da to rasčistim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Netočno je da na kazne idu kamate.

 

Oduzet će vam od povrata poreza ako na to imate pravo, a ako ne uspiju predmet vraćaju nazad u policiju koja šalje sudu zahtjev za preinačivanje iz novčane kazne u zatvorsku, te slijedi obavijest o tome iz suda a potom dovedbeni nalog za uhićenje i izdržavanje kazne.

 

Platiti se može ili sada ili kad dođe na sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija