Jump to content

testiranje za lokalnu samoupravu


imakulata-85

Preporučene objave

imakulata-85 je napisao:

aha..hvala ti.. A što se tiče informatičkog djela testiranja, tj.na računalu?

Ne nije bilo toga, nego je bilo testiranje iz propisa koji reguliraju županijsku upravu, a nakon testiranja je bio intervju na koji su išli oni koji su skupili više od pola točnih odgovora na testiranju, koji se također bodovao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo ljeto sam bila na testiranju za jednu općinu.

Pitanja nisu bila na zaokruživanje, ali tjedan dana prije testiranje sam dobila popis zakona (čak njih 9!) koja će biti.

Osim zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi bio je i Zakon o državnim službenicima, Ovršni zakon, zakon o prostornom uređenju i gradnji, Zakon o poljoprivrednom zemljištu, i (standardno) Ustav RH.

Najgori dio mi je bio što su pitanja bila u obliku nekog članka izvučenog iz zakona pa ti nastavi (onako štreberski), a dosta ih je bbilo neodređeno.

 

Informatiku tamo nisu testirali, ali do sada na nekim testiranjima su znali dati npr neku tabelu pa kao napravi istu takvu, a na nekima zadatke npr "Napiši ovaj tekst pa oboji u crveno, boldaj", stavi brojeve stranica itd.. nekad na excelu da se izračuna neka tablica.

I često ono što se napiše mora se sejvat u novi dokument i kopirati na radnu površinu. Uglavnom ništa prekomplicirano (do sada).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija