Jump to content

brisovna tužba?!


tedis

Preporučene objave

na čestici od 40 kvadrata u katastru smo upisani na polovicu dok su na drugoj polovici upisani prijašnji vlasnici. u međuvremenu se na tu istu parcelu (cijelu) tužbom upisao stvarni vlasnik, ali vlasnik samo one druge polovice. mi smo to saznali slučajno pregledavajući na internetu stanje, jer smo se spremali utuživati vlasnika. na koji bi način to bilo najlakše napraviti?! brisovna tužba?!

napomena:posjetili smo upisanog vlasnika koji nam je potpisao papir na kojem kaže da nikad nije bio u vlasnik našeg dijela

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

 

prvo treba vidjeti presudu po kojoj se taj upisao.

 

Nadalje, kako kažete, vi ste bili upisani u Katastru ali da li ste bili upisani i u gruntovnici. Treba vidjeti na temelju čega je on stekao vlasništvo. Nadalje, da li ste bili u posjedu čestice? jer ako je on bio u posjedu cijele čestice određeni niz godina, očito je na temelju dosjelosli stekao vlasništvo.

 

Vi to trebate sve prvo istražiti, preporuka je da odete odvjetniku a zatim ići tužbom radi utvrđenja vašeg vlasništva. Ima smisla i brisovnom tužbom ali samo ako ste bili upisani u gruntovnici..

 

ovo sve opreza radi, samo vam govorim načelno, treba vidjeti kompletno zk. stanje, povijesni zk, i slično.. zna odvjetnik ali morate otići malo njemu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru,

na gruntovnici nismo bili upisani,po mom saznanju on je stekao vlasništvom kupnjom svoga dijela od prednika sadašnjih (sada bivših) upisnika u gruntovnici, od kojih smo i mi (moj pradjed 1925)kupili polovicu. Od tad smo mi i fizički u posjedu iste jer nam je ona sastavni dio dvora ispred kuće. Možda su to oni nenamjerno napravili (sumnjam da ih pravnik nije upozorio da su i dugi upisani na katastru)ili je to po sistemu app(ako prođe, prođe). Mislio sam, obzirom da je to friško da se da to i dugačije riješiti.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija