Jump to content

korupcija sudaca


Billi

Preporučene objave

Molio bih da mi se odgovori jel ima koja institucija kojoj je stalo i kome se može prijaviti kada se osnovano zna za trgovinu "pravom" i korupciju, između državnog odvjetnika, suca i višeg suda na namještenim predmetima i presudama koje su njima potrebne (uhodana ekipa).

Do sadašnje prijave nisu urodile plodom i dobivao sam samo odgovore da me se prebacuje sa jedne na drugu pravnu instituciju i to traje godinama.Meni se sve više čini da se pokušavam boriti protiv vjetrenjača i da su zaštićeni doživotno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

U Hrvatskoj ne postoji niti jedno državno tijelo koje se stvarno bori protiv korupcije. Npr. Mladen Bajić (Državno odvjetništvo, USKOK) redovno će odbaciti kaznenu prijavu protiv suca (sutkinje) sa stavom cit. "da sudac ne odgovara za kaznena djela", "nezadovoljstvo presudom nije razlog za prijavu korupcije" i sl. Naravno, pri tome će svjesno izbjeći opisati radnje naručivanja i korištenja krivotvorene medicinske dokumentacije, dokazanog onemogućavanja jednoj strani da iznosi dokaze, svjesno ignoriranje njihovog postojanja, vođenje fiktivnih parnica a radi ostvarivanja stvarnog (realnog) novca, itd. Dakle, kada suca ili sutkinju zateknete u korupciji tu obavezno slijedi zaštita od strane "višeg suda" posljedično od Državnog odvjetništva. Čak i od Ministarstva pravosuđa - tu postoje i porodične veze (čitaj: zaštita).

Nemojte zaboraviti da je u ovih dvadeset godina izbor sudaca posljedica interesa koji se putem njih imaju ostvariti. Dakle, imenuje se lojalan sudac odnosno sutkinja koja će i na svoju sramotu ostvariti nekome prihod ili koji drugi interes. U ovom trenutku formirana je nova generacija tako prokušanih sudaca a za slijedećih dvadeset-trideset godina radnog staža, koji će na sudu ostvariti.

 

Eto primjer je da je u Bjelovaru, na Županijski sud imenovana sutkinja koja je prethodno kao prvostupanjska sutkinja (naravno - zbog novca, čak ne za njen račun) svojim presudama nasmijala cijelu Hrvatsku pa i dalje. Vjerojatno i Brisel. U ŽS u Koprivnici imate suca (ustvari više od jednog) za kojeg možete slobodno napisati da je korumpiran. Neće Vam se ništa dogoditi. To što je radio (valjda i dalje radi u nekim drugim parnicama) nitko, pa niti on sam neće osporiti.

Dakle, jedino rješenje koje imate jeste da javno iznesete imena i prezimena kao radnje takvih sudaca.

 

Onda će se dogoditi, kao i u mojim predmetima da Vrhovni sud navrat nanos a nakon šesnaest godina od započinjanja "svinjarija" donese presudu da "tužitelj nije dokazao navode iz tužbe". Naravno, niti riječi o tome da sudac u istoj parnici sudi i kao prvostupanjski sudac i kao drugostupanjski, da je liječnica priznala narudžbu lažne medicinske dokumentacije, da je novac dosuđivan za uzdržavanje nepostojećih osoba ili u jednoj sada tekućoj parnici osobi koja u presudi figurira kao maloljetna osoba a u stvarnosti je tužitelju donijela unučad, itd. Beskrajno mnogo razloga da Brisel prihvati Hrvatsku onakvu kakva jeste a ne po riječima ministra pravosuđa - ranije cit. "Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je kako je percepcija o hrvatskom pravosuđu lošija od pravog stanja".

 

Bobić, Bjelovar

 

P.S. o ovoj zadnjoj rečenici možda ću neki drugi put, čekam presudu u jednoj, kako se to kaže "parnici"?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

evo da se nadovežem. U životu nikad nisam bila kažnjavana, moj bivši muž ima različite kazne za opojne droge, teške tjelesne ozljede (tužba odbačena) itd. Uglavnom fizički me napao, ja sam ga tužila. Na temelju svjedočenja njegovog oca (koji naravno laže) sutkinja je zanemarila moj odlazak na hitnu i kontuzije po vratu te donijela presudu da smo oboje krivi i sada ja imam dosje kao obiteljski nasilnik. Da li ja mogu iskoristiti snimku u kojoj moj bivši govori da je ta sutkinja prijateljica od njegovog strica i rodica od njegovog prijatelja te da je on vec unaprijed znao kakva ce biti presuda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Unaprijed prihvatite da će:

 

- Državno odvjetništvo ustvrditi da se radi o nedozvoljenom dokazu (nije nastao na zakonom prihvatljiv način)

 

- da ako snimku pošaljete Državnom sudbenom vijeću, predsjedniku udruge sudaca - dakle sucima, da će je ignorirati kao i Vaš dopis njima. Naravno, ništa neće niti poduzeti protiv sutkinje (pokrivaju jedni druge čak i onda kada postoje zakonski za sudski postupak valjani dokazi o korupciji - npr. sudski zapisnik o priznanju kaznenog djela - Općinski sud u Križevcima).

 

- a da li ćete je poslati sutkinji o kojoj je riječ, stvar je Vašeg osjećaja za humor (ili o savjesti sutkinje).

 

U svakom slučaju snimka se može iskoristiti, samo je pitanje odabira načina. Što se tiče one legalističke primjene, preporučam da se konzultirate sa odvjetnikom.

 

Bobić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija