Jump to content

TRĆI PUT ZBOG ALKOHOLA


anonimno

Preporučene objave

Pzdrav svima!! U tri godine uhvaćen sam treći put kako upravljam osobnim vozilom pod utjecajem alkohola( 1.73g/l) te me zanima koje sankcije mogu oćekivat, te da li imam izgleda da se žalim da nisam upravljao vozilom, već sam bio na mjestu (čl.199 st.4) što bi mogao i svjedok potvrdit, pa žalbom na žalbu pokušat doćekat zastaru?. Unaprijed Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

te me zanima koje sankcije mogu oćekivat

 

pa nije dobro, ako si pao dva puta u posljednja 24 mjeseca moguca je i zatvorska kazna kao i oduzimanje vozacke na period od 1-2 godine. inace, zospc je propisao samo donju granicu kazne za takav prekrsaj, i sigurno da tvoji recidivi i poprilicno visoka koncetracija nece ostaviti dobar dojam na sutkinju o cijoj dobroj volji na kraju i ovisi visina kazne, pa sve ako ista ne posegne za 199.9... nadalje, nemas nikakvih izgleda zaliti se u vezi 199.4, takve stvari ne prolaze, imas policajca koji ce kao svjedok pobiti tvoje navode, a taj tvoj eventualni svjedok bi mogao zaraditi kaznenu zbog laznog svjedocenja. nema ni "zalbe na zalbu", imas pravo na 1 zalbu, a poslje toga vise nema redovnih pravnih lijekova, plus, cini se da su se i 1-stupanjski i vps nesto azurirali u zadnje vrijeme, pogotovo kad je rijec o alkoholu i sl. ozbiljnim prekrsajima pa ne znam sto bih ti savjetovao u vezi zastare, sam procjeni. alternativa ti je iskreno priznanje i kajanje sto bi, mozda, moglo sutkinju navesti da se zadrzi negdje pri donjoj granici propisane kazne (3000kn, 6 mj. vozacke, 5 bodova)

i kad smo kod bodova, znas da se sa 9 gubi vozacka, pa promisli i o tome, kako stojis sa bodovima? (kazes da si tri puta uhvacen etiliziran)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija