Jump to content

pripravnički ugovor


plavizid

Preporučene objave

Na vidiku su mi dva posla, ali niti jedan siguran. Ako potpišem pripravnički ugovor na određeno vrijeme od 12 mjeseci, mogu li ga nakon mjesec dana raskinuti, tj. dati otkaz? Moram li odraditi otkazni rok? Drugi posao bi bio više plaćen i zanimljiviji, ali ni za njega nisam siguran ću ga dobiti. Znači ,treba mi posao, prihvatio bih prvi posao, a ako mi se otvori šansa, prebacio se na drugi posao. Koje su posljedice za mene?

Molim vas brzi odgovor !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaki ugovor koji se potpisuje može biti otkazan od strane zaposlenika u bilo kojem trenutku osim ako samim ugovorom to nije određeno drugačije.Dakle,ako ne piše u ugovoru kako ne možete otkazati ugovor Vi ga možete otkazati kad god poželite.E sad,isto tako,tvrtka može inzistirati na odrađivanju otkaznog roka ali i ne mora ( to se možete dogovoriti ) iako dužina radnog staža u jednoj tvrtki određuje dužinu otkaznog roka pa se može dogoditi da odradite samo par dana umjesto mjesec,dva,tri...Posljedice mogu biti u obliku napomene u radnoj knjižici ( ne baš lijepe po Vas ) ili eventualna tužba ( ukoliko je ugovorom određeno da ne smijete podnijeti otkaz,a vi to ipak učinite ), ali opet,ponavljam,dogovor kuću gradi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

plavizid,

ti ne potpisuješ "pripravnički ugovor" nego, ugovor o radu na određeno vrijeme u kojem je određena dužina pripavničkog rada.

A za otkaz koji ti spremaš poslodavcu vrijedim propis iz zakona o radu:

 

Članak 110.

 

Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena ugovorom.

 

Ako jest onda je vjerojatno određen i otkazni rok,pa kad to odradiš slobaodan si ki tica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek postoji mogućnost sporazumno prestanka radnog odnosa; u tom slučaju ne primjenjuju se odredbe o otkaznom roku. Također, ako je ugovoren probni rok, otkazni rok je obično tjedan dana ( zakonski minimum ), u principu poslodavci ne stavljaju duži otkazni rok za vrijeme probnog roka jer im ne ide u korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija