Jump to content

Ne daju mi dar za dijete!!!


otkaz

Preporučene objave

Svjestan da sve što me zanima detaljno uređuje Pravilnik o radu u firmi gdje radim tj. komunalnom gradskom poduzeću (ali dok ga ne pribavim) molim nekoliko savjeta:

 

1. imam li pravo danas (30.11.2010.) pravo na dar za dijete koje je rođeno 13.07. 2010.? napominjem da supruga radi u Državi, dakle nije isti poslodavac i ovaj dio nema utjecaja

 

2. Ima li radnik na određeno (Ugovor s listopadom o.g.) pravo na božičnicu kao i dar za dijete za 2010. g. ako nije napunio 6 mj rada?

 

3. Što se uzima kao mjerilo da je dijete napunilo 15 godina (opet vezano za dar za dijete!): da li datum rođenja ili je bitno samo tekuća godina (npr.: 2008-1993=15 pa ima pravo) ?

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

potvrdili ste moje mišljenje.

Da, dar za djete je kod nas u firmi regulirano pravo, ostali ga imaju - samo ja očito ne, uostalom, ja sam bio prisiljen (a da bih ostao raditi) sam sebi kupovati računalo!!! I već dvije i po godine mi ne vraća direktor novce.... unatoč dva urudžbirana zahtjeva i.t.d.

A jasno Vam je iz pitanja da ih ima koji su pravo na dar za dijete "ostvarili" i nakon 15. djetetovog rođendana.... uz "mali nedostatak" - pismeni trag!!!

Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, bitno je da nema više od 15 godina odnosno da su najviše 6. 12. imala 15.-ti rođendan a ako do 5.12. a i taj dan navrše 15 godina nemaju pravo na dar za dijete te i uz uvjet da im roditelji ne rade kod istog poslodavca (i da poslodavac naravno isplaćuje dar za dijete.

Evo, ako pomaže ikome biti će mi drago!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija