Jump to content

teške ili lakše tjelesne ozljede??


grubby

Preporučene objave

Dakle ja imam problem što policija tumači moje ozljde kao lakše iako u povijesti bolesti jasno piše prijelom nosne kosti s manjim pomakom,a ako ja dobro tumačim čl.99 st.1 to spada pod teške ozljede..zbog toga mi kažu da po službenoj dužnosti ne moraju pokrenuti postupak protiv dotičnog(nepoznatog) počinitelja(u prijevodu ne misle mrdnuti onom stvari u pronalaženju dotičnog)..sad meni nije jasno kako istjerati pravdu u tom slučaju i prisiliti ih da rade svoj posao i posvete se tom predmetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Umjesto policiji, prijavu možete podnijeti Državnom odvjetništvu. Doista je taj "manji" pomak nešto problematičan, međutim, bez obzira na to, policija je obvezna postupati i tragati za počiniteljem i za kaznena djela za koje se progon poduzima po privatnoj tužbi (osim za klevetu i uvredu). Pročitajte malo dio Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Uostalom, ako vam je netko razbio nos (dakle tukao vas), onda je počinio i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a policija je nadležna i za te prekršaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija