Jump to content

S jednog rodiljnog na drugi - vrijedi li moj ugovor za zamjenu i dalje?


Zeljkaaa

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molila bih vašu pomoć oko jednog pravnog pitanja.

 

Naime,radim u osnovnoj školi. Imam ugovor na određeno vrijeme do povratka djelatnice s bolovanja, odnosno rodiljnog dopusta.

 

Tako je definiran ugovor, bez određenog datuma do kojeg vrijedi. Dakle, do povratka te osobe u aktivni radni odnos ja ostvarujem radna prava (barem tako mislim).

 

Djelatnica je još uvijek na rodiljnom dopustu, ali trudna je s drugim djetetom. Namjerava ostati kući i ne vraćati se na posao, nego automatski nastaviti koristiti bolovanje i rodiljni za drugu trudnoću.

 

Zanima me znači li to da moj ugovor ostaje važeći do njezinog povratka na radno mjesto ili je poslodavac dužan sa mnom sklapati novi ugovor, budući da je riječ o drugom bolovanju/trudnoći?

 

Voljela bih znati propise po tom pitanju jer nisam sigurna da poslodavac neće htjeti uvući osobne interese.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pomoći.

 

S poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako u vašem ugovoru piše otprilike "do povratka na rad osobe xy", onda ste vi u radnom odnosu na određeno vrijeme dok god ona koristi bolovanje, rodiljni, roditeljski dopust pa čak i godišnji odmor. Nadam se da imate potrebne kvalifikacije za radno mjesto na kojem radite, jer se rad na određeno vrijeme dulje od 5 mjeseci može ugovoriti samo s osobama koje ispunjavaju uvjete stručne spreme, stručni ispit nije uvjet, ali je škola obvezna pripravnika prijaviti za stažiranje i provesti potrebnu proceduru imenovanja mentora i povjerenstva.

Znači, ako je vaš poslodavac u ugovor stavio riječi koje sam navela, vi ste u radnom odnosu do povratka žene koju zamjenjujete, pa kad god to bilo i tu nema veze rok od 3 godine.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija