Jump to content

kako dostojanstveno ostarjeti


LAZAR

Preporučene objave

hrvi sam 30% od 1991. u rat sam išao iz uvjerenja a ne koristi. imam čin poručnika.

skinuo sam se iako sam još trebao biti na bolovanju, no ukazao mi se posao u struci pa sam sa danom raspuštanja formacije, negdje krajem 1991. otišao iz hv-a i počeo radtiti. kasnije sam i smostalno uspješno vodio obrt do njegovog propadanja totalnog kraha 1999. iz poznatih razloga nelikvidnosti cijelog društva. jako puno nenaplaćene realizacije i nemogućnost ikakove naplate, zbog vlastitog duga, porezna mi je 2001. prodala nekretninu. u dva navrata sam radio u jednoj firmi kada sam prije tri godine dobio otkaz. prošle sam godine krenuo opet u poduzetničke vode kroz jednu braniteljsku zadrugu ali posla nema pa nema, jednostavno nema. zadnja četiri mjeseca ništa.

nije neka starost (50) ali me povređena noga i ligamenti sve više bole a i druga je noga zbog toga malo stradala pa mi je posao samostalno sve teže obavljati. ima tu još toga. trenutno žena, sin i ja živimo na socijali i sitnih poslića ,koji nemaju veze sa strukom, podstanari smo. cijeli sam život radio sam i htio biti neovisan. bez obzira na invalidnost, smatrao sam da mogu raditi ii ne biti teret društvu. kada se okrenem oko sebe shvatih da sam ispao budala, ali nije mi žao. vjerojatno bih ponovio isto da se ponovoo rodim. sada prvi puta razmišljam o mirovini i stanu. do sada sam tražio samo kredit kako bi otkupio cijelu nekretninu, koje sam bio djelomično vlasnik (a izgubio sam je 2001), te su mi ga ponudili tek krajem prošle godine. nakon 17 godina, kada mi više netreba, a i nemam ga kako vraćati kad ne radim.

 

1. dali imam pravo na mirovinu i što poduzeti

 

2. dali imam pravo na braniteljski stan

 

(nisam prodao ili prepisao kuću na prijatelja ili rodbinu- stvarno je prodana na dražbi u bescjenje a ja nisma mogao ništa)

 

molim vas za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LAZAR je napisao:

 

1. dali imam pravo na mirovinu i što poduzeti

 

2. dali imam pravo na braniteljski stan

 

(nisam prodao ili prepisao kuću na prijatelja ili rodbinu- stvarno je prodana na dražbi u bescjenje a ja nisma mogao ništa)

 

molim vas za savjet

 

Što se tiće mirovine najbolje se posavjetujte sa svojim doktorom opće prakse . Popričajte s njim jer on ima najbolji uvid u vašu medicinsku dokumentaciju.

neka vam on ispuni potrebite obrazce za komisiju u hzmo. Ta komisija će na osnovu medicinske dokumentacije, ratnoga puta i vaše inavlidnosti ( hrvi 30 %) procjeniti je li ili nije kod vas ostala preostala radna sposobnost odnosno je li ili nije nasupila radna nesposobnost i ako je nastupila u kojoj mjeri.

Oni mogu donjeti svoje mišljenje da ste nesposobni za rad i da odlazite u invalidsku mirovinu zbog opće ili profesionalne nesposobnosti za rad, a mogu donjeti i mišljenje da ste sposobni za rad pa od mrovine ništa bez obzira na rvi ( znam neke koji imaju rvi ali nemaju radnu ne sposobnost , znači radno su sposobni ), a mogu vas poslati na danje lječenje i ponovno pozvati na komisiju za recimo 6 mjeseci.

 

Svakako prvi korak vam je posjet vašem lječniku općeprakse koji slaže potrebite dokumente i ispunjava obrazce za komisiju u hzmo-u.

 

Što se tiče stana ne znam, ali s obzirom da ste imali nekretninu.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija