Jump to content

Može li ova situacija biti regulirana ugovorom?


BONVIVA

Preporučene objave

Poštovani,

 

radila sam 16 godina na mjestu pomoćnice u dječjem vrtiću te sam imala ugovor za stalno. Već pri početku rada sam završila pedagoški fakultet te sam, nakon 10 godina čekanja, napokon dobila mjesto odgajateljice u istom vrtiću. Taj ugovor je na određeno, a da bi nastavila raditi tamo moram dati otkaz na mjestu pomoćnice (stalni radni odnos) te prihvatiti rad na određeno kojem se ugovor produljuje svaka tri mjeseca. Ako sve bude u redu, tek nakon par godina će mi biti ponuđen posao za stalno na mjestu odgajatelja.

 

Zanima me mogu li se ikako pravno zaštiti u periodu davanja otkaza (posla za stalno na mjestu pomoćnice-kažu kako se inače ne mogu prijaviti za drugi posao) te prijave za rad na određeno na drugom radnom mjestu u istom poduzeću?

 

Naime, ako mi ne produže ugovor za tri mjeseca a ja dam otkaz ostajem na ulici... Postoji li ugovor (ili aneks ugovora) kojim bi me trebali vratiti na staro radno mjesto ako me odbiju na novom?

 

Hvala vam unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija