vlasicone objavljeno: 29. prosinac 2010. objavljeno: 29. prosinac 2010. Pozdrav, imam problem koji se proteže već godinu dana i sada mi prijete kaznenom prijavom. Naime radio sam u trgovini 3 godine i nikada nije bilo problema ali kada sam poslodavcu rekao da idem na drugi posao on je na inventuri meni "pronašao" 70 000 kuna manjka te mi nije htio vratiti radnu knjižicu te uz prijetnje prijavom policiji i gubitka novog radnog mjesta me prisilio da potpišem izjavu kod javnog bilježnika o dugu i njegovom vraćanju u roku od mjesec dana. Nikakve dokaze za taj manjak mi nije pokazao a ja kao radnik nisam ni razduživao robu već je to radilo njegovo knjigovodstvo. Ja taj iznos nisam mogao prikupiti već sam mu predao 20 000 kuna. On sada meni prijeti kaznenom prijavom te me zanima kakvi su postupci državnog odvjetništva ako me prijavi. Da li je to privođenje, pritvor ili što drugo? Kakva kazna mi prijeti i da li je moguće pobiti dokument kod javnog bilježnika koji je ostvaren pod prisilom. Zahvaljujem se na bilo kakvoj pomoći Citiraj
felixx odgovoreno: 29. prosinac 2010. odgovoreno: 29. prosinac 2010. Jel ti očekuješ da ti netko vjeruje da nisi kriv? Zašto si onda potpisao tu izjavu? I vratio 20000 kn? Da me netko lažno optuži, nema šanse da se tako ponašam! Sada te upravo ta izjava tereti. Citiraj
vlasicone odgovoreno: 29. prosinac 2010. Autor odgovoreno: 29. prosinac 2010. Znam da me tereti... ali moja situacija je bila takva da sam tek dobio dijete i živim u malom mjestu tako da sam smatrao da je bolje da mu dam te novce te da se riješim problema nego da idem na policiju zbog toga i izgubim novo radno mjesto. Zbog djeteta i obitelji... Nažalost tolike novce nisam u mogućnosti prikupiti i sada mi prijeti prijava, zato i pitam da se znam pripremiti za posljedice. Što sljedi poslje prijave, postupci policije i mogućnost pobijanja izjave na sudu? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.