Jump to content

molim pomoć-marihuana


ivan631

Preporučene objave

Imam 19 godina i student sam.Danas su me zaustavili,te prilikom pretresa pronađeno je 0,8g marihuane,zanima me koliku ću dobiti kaznu otprilike,novčanu i zatvorsku,ovo mi je prvi put da sam pao sa travom,ali prošle godine sam bio na sudu zbog teške krađe (sud je do sada već riješen i evidentiran sam samo u policijskim spisima),zanima me oće li mi to djelo kako odmoći na sudu pri mojoj obrani i ako mi netko može reći na koji način da se branim,te da li da uzimam odvjetnika??i za kraj ako netko zna za koliko će mi otprilike doći poziv na sud,živim u Zagrebu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ići ćeš prvo na prekršajni sud gdje ćeš dobiti novčanu kaznu ili rad za opće dobro, možda i obvezu liječenja o ovisnosti.

nakon toga će ti suditi i na kaznenom odjelu, kazna ti je do 3 godine za posjedovanje, a od 3 godine za dilanje. ako nemas odvjetnika dat ce ti ga po sluzbenoj duznosti. izvadak iz kaznene i prekršajne evidencije dolazi na sud uvijek. olakotna okolnost ce ti biti ako priznas i tvrdis da ne dilas vec da je za osobnu upotrebu, te cinjenica da si student i mladji punoljetnik, a otegotna ti je ranija teška krađa, posebno ako si oglašen krivim i ako si na uvjetnoj, onda ce ti opozvati uvjet i ides u zatvor.

ugl. sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam na pomoći,još me samo zanima kolika bi mi novčana kazna mogla doć i da li je moguće to izbjeći dobr. radom ili tim pišanjem,nisam stalni ni povremeni konzument,ovo mi je bio 2. put da sam se susreo s tim i jbg baš su mene uhvatili,ima li veze to šta sam bio sam i ukoliko bude kaznenog postupka koja bi mi mogla biti kazna,mogu li se tamo izvući na beznačajno djelo ili ne?? hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo bi vas moglo zanimati za ubuduće da ne činite iste greške....

http://www.rtl.hr/pusenje-trave-nije-samo-prekrsaj-clanak-17971

dakle, nije sigurno da li će vas prekršajno progoniti, možda će vas kazneno.

slažem se sa kolegom da je 99 % šanse da će vas prekršajno jer je manja količina marihuane.

ako nemate nikakvih prihoda ili imovine sud će vam odrediti umjesto novčane kazne rad za opće dobro npr. 150 h rada negdje, plus dodatno može odrediti obvezu liječenja od ovisnosti npr. 3 mj.

 

u najgorem slučaju će vas osloboditi bar troškova postupka (nije isto ko i novčana kazna). odite na općinu, podignite uvjerenje iz porezne uprave da nemate nikakve imovine, ta potvrda je besplatna, pokazite je na sudu i bar nećete morati platiti troškove sudskog postupka.

 

kad vam dodje poziv vidjet cete kako vas progone prekrsajno ili kazneno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj članak je napisan prije presude Europskog suda za ljudska prava i Naputka državnog odvjetništva.

 

Dakle stvari su se promjenile proteklih par mjeseci.

 

Sada DORH i MUP u dogovoru odlučuju da li će se podnijeti kaznena ili samo prekršajna prijava.

Obe prijave ne mogu rezultirati osuđujućom presudom. Jedan postupak bi se morao obustaviti.

 

Inače novčane kazne za osjedovanje u prekršajnom postupku su minimalno 5.000 kn, a stim da ih sud može smanjiti na zakonski minimum od 1.700 kn iako to ne prakticira prečesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pitanje jedno! Meni jedna bliska osoba u 3 mj 2009 godine uhvaćena je sa 0,03 (ili 0,3)g marihuane naime za jedan joint. U 9 mj te iste godine dobio je rj da mora platiti 5000,00 kn kazne sto je i napravio. Da li postoji mogucnost jos kakvog terecenja ili je to to?

I jos jedno pitanje! Da li se moze ista osoba prijaviti za radno mjesto u zatvorskom sustavu kao strukovni ucitelj ili nema sanse za to s obzirom na dosje(ako ima dosje za ovo???)? Jer naime potvrda o nekaznjavanju se dobije bez beda ali mislim da je ipak velika promjera pri zaposljavanju u ovakvim slucajevima! Hvala!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio je samo prekršajnu prijavu,platio je kaznu koja je navedena u rješenju i to je to, nema daljnjeg kaznenog progona, niti ga smije biti.

Može se zaposliti, ovakvih sličnih slučajeva je bilo dosta. Naime, mogao je isto tako voziti pod utjecajem alkohola i zaraditi prekršajnu prijavu i npr. 2000 kuna kazne te oduzimanje vozačke dozvole na 3 mj. to ne spriječava da se zaposli u državnoj službi.

(obično potvrdom o nekažnjavnju zadovoljavate sve zahtjeve poslodavca koji se ticu toga dijela, a da će vam državna služba ići u detaljnu provjeru mimo zahtjeva koji su postavili trebali bi se natjecati za posao u uskoku ili sl.) sretno joj/mu u zaposlenju i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija