Jump to content

zakon o policiji čl.112 povreda i kazna ??? davanje podataka


filiss

Preporučene objave

MOLIM ZA POMOĆ AKO NETKO IMA ISKUSTAVA, ILI BILO ŠTO ZNA O OVOME.POVREĐEN JE ZAKON O POLICIJI, IZ ČL.112 STAVAK 1,T.1- DAVANJE PODATAKA NEOVLAŠTENIM OSOBAMA.

SLUŽBENIK UDALJEN S DUŽNOSTI, ČEGA GA DISCIPLINSKI, KOJE SU MOGUĆE KAZNE?U PRETRESU STANA NIJE NIŠTA PONAĐENO, NEMA VEZE S KRIMINALOM, SAMO JE IZ POL.TERMINALA PROVJERIO OSOBU ZA NEKOG 2 KOJI TO NIJE SMIO ZNATI. UNAPRIJED HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teža povreda radne discipline.

Ako ima sreće i ako se radi samo o djelu koje je počinio i nije bilo posljedica vjerojatno bi mogao biti "suspendiran" na određeno vrijeme.

Ovisi i o posljedicama koje su nastale odavanjem podataka.

Nadajmo se da za to nije primio mito ili sl....

 

Članak 118.Zakona o policiji:

Policijskom službeniku se za težu povredu službene dužnosti, uz disciplinske sankcije određene općim propisom, može izreći i disciplinska sankcija prestanka radnog odnosa uvjetno na vrijeme od 3 do 12 mjeseci.

 

 

Bio je jedan takav slučaj (dok sam radio u policiji na području da tako kažem-moje PU) gdje je prometni policajac odao podatke počinitelju prometnog prekršaja od drugog policajca iz sustava AOP_a, a nakon čega je prekršitelj sa grupom svojih kolega yebivjetara premlatio onog policajca koji mu je naplatio kaznu ispred njegovog stana.

 

Policajac koji je počinio prekšaj iz čl.112.st.1 je dobio otkaz.

 

Isto tako u drugom slučaju je jedan policajac odao podatke druge osobe iz sustava AOP_a svom rođaku i za to uzeo od rođaka mito.

Dobio je otkaz + KP za primanje mita.

 

Ne vrijedi nam pogađati dok disciplinski sud ne donese odluku, a protiv odluke disciplinskog suda u postupku zbog teže povrede službene dužnosti može se žaliti drugostupnom disciplinskom sudu u roku od osam dana od dana primitka odluke.

 

S obzirom da je izvršena pretraga stana moguće je i da se taj pol. službenik dovodi u vezu i sa nečim drugim.

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bravo policijo. Reda prvo treba biti u redovima policije, oni koji nisu u stanju preuzeti odgovornost policijske službe, u toj službi ne trebaju niti biti.

 

Danas je već razvijeno tržište povjerljivih podataka, a "kupci" su najčešće novinske i osiguravateljske kuće, no ima i brojnih ostalih, te rodbinskih i prijateljskih veza.

 

Slijedi disciplinski postupak u kojem je najvjerovatnija kazna prestanak državne službe.

 

Slijedi kazneni postupak u kojem je najvjerojatnija uvjetna kazna.

 

Sve i da disciplinski postupak ne završi otkazom, otkaz nastupa po sili zakona jer je i ona uvjetna kazna iz postupka koji je pokrenut po službenoj dužnosti.

 

Isti ovaj post ste otvorili na prekršajnom forumu, nepotrebno uduplavamo rasprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija