Jump to content

Porezna i pravni lijek


Saku

Preporučene objave

Evo jedno pravno pitanje. Dakle Porezna Uprava dolazi u nadzor i zaračunava raznorazne obveze i radi zapisnik. Ide prigovor pa dolazi prvostupanjsko rješenje, pa ide žalba pa drugostupanjsko rješenje pa tužba Upravnom sudu.

Kroz cijelo to vrijeme ide kamata 14 posto na te utvrđene obveze u nadzoru i Porezna se ne mora naplatiti sve do završetka Upravnog spora. Znači teoretski 4,5 godina prođe i ako dobiju na sudu naplate to sve uz kamatu 14 %.

Mene zanima ako ja kao porezni obveznik osporim rješenje na sudu kakve su sankcije Poreznoj upravi. Proučavao sam sve žive zakone i ne vidim ništa pametno.

Znači ako ja dobijem poništava se rješenje i nikome ništa a ako oni dobiju onda plati sve i još plus 14 posto kamata do dana uplate.

Znači ne postoji nikakva sankcija prema poreznicima ako se ispostavi prema odluci Upravnog suda da su zaračunavali po rješenjima neutemeljeno porezne obveze pa se sve svodi da oni mogu bez ikakvog pardona pisat u rješenjima šta žele i kako žele.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija