Jump to content

povrat poreza za 2010


vladka

Preporučene objave

ako su Vam isplaćivane plaće do dana odlaska na bolovanje i imate uplaćen predujam poreza na dohodak u 2010. godini, imate pravo na povrat (više od 8 mjeseci ste na bolovanju), jer imate pravo kroz godišnju poreznu prijavu na priznavanje neiskorištenog osobnog odbitka.

 

Ali već Vam je i poslodavac bio obvezan sastaviti godišnji obračun poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak sa zadnjom isplatom dohotka od nesamostalnog rada u toj godini, jer tijekom godine plaća nije redovito mjesečno isplaćivana pa nije iskorišten osobni odbitak iz članka 36. Zakona o porezu na dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da se nadovezem svojim pitanjem na postojecu temu:

 

Da li se ova nova odluka da ce maksimalan iznos za olaksice biti 6000kn odnosi i na osobni odbitak?

 

Naime, ako npr. imamo osobu koja ima 3 djece koje nisu na poreznoj kartici te po racunici njegova obveza poreza bude na kraju 1500kn godisnje a on je uplatio npr. 11000kn poreza, da li se njemu vraca 9500kn preplacenog poreza ili je tih famoznih max. 6000kn granica i za to pa je razliku popapala maca? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor thorvat - prema navedenom povrat poreza bi trebali ostvariti jer ćete kroz poreznu prijavu iskorisiti osobne odbitke za cijelu godinu (naravno, kako je riječ o povratu poreza, uvjet je da ste u prvih 9 mjeseci rada ostvarivali dohodak, temeljem kojega je i uplaćen porez na dohodak).

 

hrabrica-

i nadalje u sustavu poreza na dohodak ostaju olakšice po osnovi osobnog odbitka za uzdržavanu djecu i uzdržavane članove kao i do sada.

ovih 6.000 kn odnosi se na izdatke/uvećanje osobnog odbitka za premije osiguranja, stambene i zdravstvene potrebe, plaćene do 30. lipnja 2010.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija