Jump to content

Da li pacijenti imaju pravo znati što je s njihovim liječnikom?


Peropljuca

Preporučene objave

Unaprijed se ispričavam ako sam stavila na krivi pdf ili ako ovo uopće nema veze s pravom.

 

U zadnjih par mjeseci nema našeg liječnika opće prakse. Stalno su neke zamjene s kojima baš nismo zadovoljni. S obzirom da mi, njgovi pacijenti, ne znamo o čemu se radi jer nam nitko ne želi ništa reči, počele su kolati razno-razne ružne glasine. S obzirom da se radi o izvrsnom liječniku i dijagnostičaru kojemu su pacijenti na prvom mjestu i s kojim smo svi bili zadovoljni (mnogi od nas su kod njega od prvog dana kako je počeo raditi, više od 20 godina, neki su čak i svoju djecu prebacili k njemu) naravno da smo zabrinuti za njega i da želimo znati svoja prava. Ne tražimo da nam se kaže da li je bolestan, od čega boluje, koliko dugo ga neće biti jer smatramo da je to njegova osobna stvar. Nas samo zanima da li će se uopće vratiti na posao. Zadnja ružnih glasina koju smo čuli je da je pod istragom i da se više neće vratiti na posao. To je samo jedna od glasina, nije potvrđena informacija. Ako je to uistinu tako, da li mi, njegovi pacijenti imamo pravo znati da li je to uistinu tako? Da li imamo pravo znati da li će se vratiti na posao? Jedini odgovor koji smo dobili od ravnatelja doma zdravlja je bio da oni ne mogu davati nikakve informacije (do tada još nismo bili čuli za to da je pod istragom, za što se iskreno nadam da je samo plod nečije mašte) i da mi u svakom trenutku možemo izabrati drugog liječnika. Ali mi ne želimo drugog. Mi želimo svog ili barem informaciju hoće li ili neće vratiti se na posao. Ako će se vratiti mi ćemo ga čekati koliko god treba (i trpiti stalne zamjene). Ako ne, onda ćemo tražiti drugog liječnika.

 

Oprostite na dugačkom tekstu, ali pokušala sam što bolje objasniti o čemu se radi. Dakle, da li mi pacijenti imamo ikakva prava znati da li će se on vratiti na posao? Ako da, tko nam tu informaciju može(mora) dati? Na koji članak kojeg zakona se možemo pozvati? Ako je zaista pod nekakvom istragom, da li mi to smijemo znati, ili je to tajna?

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći. Ako sam u potpunosti promašila adresu, da li mi možete reći kome da se obratimo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija